Despre

Scop

Misiunea noastră este de a contribui la dezvoltarea culturii electronice prin analiza sunetelor, comportamentelor și conceptelor din sfera muzicii electronice.

Istoric

Techno.ro a fost primul site românesc dedicat muzicii electronice și petrecerilor din România. A apărut în 1999 ca o necesitate privind mediatizarea evenimentelor, artiștilor și a muzicii electronice. În acea perioadă existau doar câteva petreceri sporadice în câteva orașe din țară, o mână de djs pionieri ai muzicii electronice și grupuri de fani răspândiți în toată țara.
Nefiind o activitate €œelectronica intensă în acea perioadă în România, techno.ro prezenta și foarte multe știri externe, știri care i-au făcut pe acești puțini fani să viseze că, odată, vom avea și noi aici așa ceva.
De altfel, techno.ro s-a ghidat la început după mult mai celebrul techno.de (site-ul cu cea mai vastă informație despre muzică electronică în acea perioadă). Techno, în aceptiunea germană din acea perioadă, îngloba de fapt toată muzică electronică.
Revenind pe plaiurile noastre, se poate spune că alături de foarte puținii organizatori din acea perioadă, alături de artiștii români pionieri și ulterior, alături de alte site-uri specializate, techno.ro a contribuit la punerea bazelor scenei muzicii electronice românești.
Anii au trecut, formatul și designul s-au schimbat, au fost și perioade mai bune și mai puțin bune, dar techno.ro a rămas în continuare o sursă de informație credibilă pentru toți actorii de pe scena muzicii electronice românești și pentru cei interesați de aceasta.

Politică editorială

Site:
Acoperim doar subiecte în legătură cu muzica electronică: evenimente, atitudini, mentalități.
Site-ul este administrat și actualizat zilnic, dar numai anumite secțiuni în anume zile. Site-ul ar fi cel mai bine caracterizat ca săptămânal, întrucât secțiunea care dă ritmul este cea de evenimente. În afară de aceasta, subiecte noi pe site apar neregulat, în funcție de dinamica scenei. Singura secțiune cu apariție mai regulată este cea de recenzii,care are o țintă de două apariții pe săptămână.

Mediile sociale:
Alegem să publicăm în mediile sociale doar actualizări scurte despre site sau scenă. Nu folosim media socială în mod activ pentru a ne promova materialele, așadar, dacă doriți să ne urmăriți, noi recomandăm să folosiți fluxul rss, prin feedly, de exemplu.
Mediul social are prostul obicei a filtra conținutul și nu dorim să contribuim la o platformă care induce în eroare publicul. Muncim doar pentru această platformă și apreciem dacă vă reîntoarceți aici să ne citiți.

 

One Response

  1. Electronic Muisc / 11-2-2015 / ·

    unul din cele mai interesante site-uri de profil din romania, tot respectul!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.