Sierra Sam & Marcus Vector – Cowboy / Indien [DIRT049D]

Sierra Sam nu este un artist străin de România. Din fericire, am avut ocazia să-l ascultăm chiar anul trecut la Delahoya și a reușit să ne servească un set foarte bine închegat și foarte dansant. Față de acum aproape un an, sunetul său nu s-a schimbat prea mult și putem regăsi multe elemente pe care le-a inclus în acel set.

Față de acea seară la Delahoya Sierra Sam nu este singur ci acompaniat de partenerul său de muncă: Marcus Vector. Cei doi produc muzică împreună încă din 2004, iar produsele muncii lor au ajuns la case de discuri precum Toys For Boys, Contexterrior sau TuningSpork. Produsul de față, însă, este lansat la Dirt Crew Recordings, o casă de discuri cu tradiție din Berlin deși și-a început activitatea recent, în 2004.

Cowboy / Indien” este ultima operă a celor doi colaboratori și pare a fi interesantă. În general sfera tech-house este destul de rigidă și majoritatea pieselor se asemănă într-o anumită măsură. La fel este situația și în domeniul deephouse, iar despre lansarea de astăzi putem spune că este o operă de frontieră între cele două genuri.

Din fericire, la techno.ro cautăm să scoatem în evidență muzica interesantă. Așadar, „Cowboy / Indien”, pe lângă sunetele comune, are și câteva aspecte care-l fac cu adevărat deosebit. Mai exact e vorba de câteva armonii care încarcă atmosfera pieselor, pentru a le face mai dansante și pe alocuri presară un pic de tensiune. În viața de zi cu zi ne uităm la filme cu cowboy pentru că, de multe ori, au un umor foarte deplasat. „Cowboy”, de pe acest disc, se asemănă mult ca senzații cu aceste filme: multă tensiune, dinamism și ordine împărțită cu forța de către un bas rebel, ca orice șerif.

Deși ne plac western-urile, când e vorba de acest vinil ne plac mai mult indienii, pentru că cel puțin aici par să știe cum să-și distreze oaspeții. Acordurile sintetice se repetă aproape hipnotic și pe când încep incantațiile lor te simți dansând fără să te poți controla cu adevărat.

Lansarea este completată de două remixuri din partea unor prieteni apropiați ai celor doi: Falko Brocksieper și Varoslav. Munca lor reușește să întregească gama sonoră a pieselor originale.

Bonus: Varoslav reușește să ofere o perspectivă asupra unui cowboy după un mic dejun cu peyote în remixul său, trebuie să-l acultați.