EP semnat Horace Dan D. la 069 Techno!

EP semnat Horace Dan D. la 069 Techno!

Horace Dan D este un nume de care se leagă foarte multe evenimente din istoria muzicii electronice românești. Începutul carierei sale a fost în 1993 când a înființat o formație de muzică electronică, 4 Me Double, împreună cu 2 prieteni și tot atunci și-a început activitatea ca dj amator. Vara anului 1995 a fost cea a debutului său radio, cu prima emisiune de muzică electronică din Transilvania și a 2-a din țară. În decembrie 1995 a ținut primul party din Transilvania specializat pe muzica electronica, intitulat “Rave Time”. În scurt timp a devenit cunoscut datorită evenimentelor Delahoya, Transilvanian Summit sau DJ’s Gathering, la care a participat atât din postura de dj cât și de organizator.

Nu a neglijat nici partea de producție a carierei și a reușit să lanseze de-a lungul anilor ep-uri și compilații cu piese semnate de artiști techno foarte cunoscuți, precum Joseph Capriati, Mark Broom, Alex Bau, Frankyeffe, etc.

Prima parte a anului 2015 îl surprinde la labelul reprezentativ pentru mișcarea Underground din Frankfurt, 069 Techno, cu care colaborează pentru pentru lansarea ep-ului său Entropic Alignment. Titlul conține două piese Entropic Alignment și Respiră Adânc,

Prima dintre ele prezintă nenumărate sunete distincte care muzical curg într-o mișcare oarecum entropică, dacă sunt luate individual sau în combinație cu doar câteva din restul sunetelor, și, totuși, ajung împreună să formeze un întreg uniform „aliniat”.

Respiră Adânc e o piesă mai dinamică decât cea anterioară, ceva mai veselă, în care se îmbină ritmul și construcția techno cu respirația, dând piesei o intensitate aparte. Mai mult, numele piesei nu a fost lăsat la întâmplare, amprenta românească a piesei fiind asumată și de autor.

Per total, cele două piese nu pot fi încadrate decât în sfera muzicii techno Energie marca Horace Dan D. la 069 Techno.

lansarea este deja disponibilă pe beatport