Horace Dan D

Horace Dan D

Horace a luat primul contact cu muzica electronica in Germania in 1990 cand a avut ocazia sa asculte piese si nonstopmixuri la posturile regionale sau nationale de radio si televiziune. Putin mai tarziu l-au fermecat emisiunile realizate de Simone la MTV Europe unde clipurile realizate de Prodigy, SL 2 sau Dr. Drevious l-au castigat definitiv in tabara muzicii electronice.

In 1993 a infiintat o formatie de muzica electronica (4 Me Double) impreuna cu 2 prieteni si tot atunci si-a inceput activitatea ca dj amator la private party-uri. Vara anului 1995 a fost cea a debutului sau radio, cu prima emisiune de muzica electronica din Transilvania si a 2-a din tara. In decembrie 1995 a tinut primul party din Transilvania specializat pe muzica electronica, intitulat “Rave Time”.

De atunci au trecut peste 13 ani in care a mixat la cluburi si la festivaluri din aproape toate orasele importante din Romania. De Horace Dan D si organizatia CRS se leaga si succesele unor festivaluri sau evenimente nationale sau regionale precum Delahoya, Transilvanian Summit sau DJ’s Gathering unde si-a adus contributia ca dj si ca organizator.

Ceea ce-l evidentiaza fata de dj-ii din generatia sa, sunt participarile numeroase la evenimente din afara granitelor tarii. Horace a fost primul dj roman care a intreprins un turneu in afara granitelor tarii: iunie 2003 in Germania si august 2003 in Polonia. De atunci este invitat regulat de cluburi sau la evenimente din Germania, Polonia, Ungaria, Elvetia, Austria, Serbia, Spania, Cehia, etc.

Dintre evenimentele la care a participat ca dj guest se remarca de departe Street Parade 2004 (Zurich – 1 milion participanti), Mayday Budapest 2005 (12.000 participanti) si Street Parade 2006 (700.000 participanti), evenimente la care a fost apreciat de publicul prezent si remarcat de dj-ii cu nume care mixau pe aceeasi scena.

Succesul pe care-l are Horace in Polonia este comparabil cu cel care l-au avut dj-ii maghiari la noi acum cativa ani. Pana in prezent a mixat la 16 evenimente, la 11 dintre ele fiind cap de afis. Datorita faptului ca se bucura de mare apreciere in randul publicului polonez, site-ul techno.pl i-a dedicat chiar si o pagina ce contine biografia sa in limba poloneza.

In ceea ce inseamna aparitii radio si tv in strainatate, Horace Dan D. a mixat live la emisiunea Pitch Control realizata de Chris Liebing si Pauli Steinbach, la Radio RMI Poznan (Polonia), Masik Radio (Ungaria), a aparut la Viva Polonia, etc.

De asemenea a compus si cateva piese, unele fiind lansate la Roton sau Skills Records, altele fiind difuzate in strainatate la posturi de radio (Belfast Irlanda de Nord), altele sunt in asteptare spre a fi lansate in tara sau peste hotare.

A mixat alaturi de Chris Liebing, UMEK, Pascal FEOS, Dave Angel, Valentino Kanzyani, Octave One, Trevor Rockliffe, Tom Novy, Toni Rios, Redhead, Chris Liberator, Felix Kröcher, Samuel L. Session, Markantonio, Marco Lenzi, Tim Taylor, Marko Nastic, Lucca, Danillo Vigoritto, Alex Bau, Sven Dedek, Felipe, Tonio, Pero Fulhouse, Pet Duo, Pauli Steinbach, Basic Implant, D. Diggler, Freestylers & Jay Cunning, DJ Vini, Marcus James, Diana D’Rouz, My-T-Mike, Jay Base, Titanium live, Norman Austin, Sylvie, Kuhl, Oliver Hunteman, Funkmasters, si multi, multi altii.

Horace Dan D. mixeaza doar pe turn-tables (chiar si pe 3), performanta imbunatatita cu un Cycloops si un Air FX. Ii place foarte mult muzica care are ritm, care te face sa te misti, prestatia sa fiind una dinamica. Stilurile abordate in prezent sunt: techno, electro, minimal-techno uneori presarate cu influente acid.