Lektronikumuz

Lektronikumuz

Pasiunile unui om se pot vedea cu ochiul liber, chit ca este vorba despre pescuit, fotbal sau masini, pentru Lektronikumuz, cea mai mare pasiune este muzica.

In 2001 si-a achizitionat primul vinyl, Speedy J – Krekc EP. De atunci, colectioneaza vinyl-uri cu muzica electronica, astfel in 2006, a ajuns la un numar impresionat de 500 de discuri de colectie. Asta explica faptul ca este un nefumator convins si nici nu este mare fan al consumului de alcool la petreceri.
A descoperit techno-ul in 1994, cand urmarea pe canalul VIVA si M6 inregistrari ale petrecerilor de techno, urmarindu-i mixand pe unii dintre cei mai renumiti DJ, cum ar fi: Dave Clarke sau Jeff Mills. Dragostea sa pentru efectul stroboscop-ului rosu (componenta a pick-upului Technics) a fost unul dintre motivele pentru care a devenit DJ.
A debutat in 2001, odata cu petrecerile „Freak’s Reunion Sessions” din Brasov pe care le organiza impreuna cu un prieten, de asemenea DJ, pe nume Dariotto.
In 2003, alaturi de DJ Bela, s-a decis sa-si dezvolte propriul eveniment de promovare a muzicii techno, sub numele de „ElektrOPEN Funk”, ajuns la a 8-a editie. Cu timpul, a descoperit ca aceasta pasiune a lui il costa foarte multi bani, dar in acelasi timp realiza ca nu va putea trai niciodata altfel.
Anul 2005 a venit odata cu semnarea sa la Skills Records. Aceasta casa de discuri se ocupa cu promovarea DJ-ilor romani de techno-electro, cu vanzarea de viny-luri, nume de care se leaga „Delaloya” , „Cluj Raving Society” sau „Transilvanian Summit”. La acest label mai sunt semnati si Horace Dan D. (cel care a inceput acest proiect), Dj.A.L.C.A., Dj.Filipash, Dj.Sebo, si Mihai Popoviciu.
Influentele sale muzicale sunt bazate in principal pe Djii de techno, cum ar fi: Jeff Mills, Deetron, Mark Williams, Ben Sims, Mhonolink, Samuel L Session, Technasia, Laurent Garnier, Umek, Marco Carola, Oxia, Adam Beyer si multi altii.
Remus asculta cu placere si alte stiluri, acum ar fi: hiphop-ul anilor ‚80, rock-ul anilor ‚70, si chiar artisti precum Daft Punk, Chemical Brothers, Fatboy Slim sau chiar Sex Pistols si The Offspring. Totusi, cea mai mare dragoste a sa ramane detroit techno si funky.
Lektronikumuz este un DJ complet diferit decat cei pe care ii vedem zilnic la TV sau ii auzim la radio. Nu vrea sa se implice in trendul de DJ si nici nu vrea ca setul sau sa fie plin de piese noi, de hituri. Prefera seturile facute cu ajutorul pieselor vechi, clasice, care se gasesc foarte rar.
Cat despre atmosfera de la petrecerile sale, prefera sa vada un public agitat si viu din cauza muzicii, nu sa o tolereze cu ajutorul alcoolului. Isi doreste un public educat, care sa asculte muzica, ca aibe cultura muzicala, sa recunoasca piesele din setul sau si sa se bucure pe ele si a doua zi cand se trezesc. Lektronikumuz nu promoveaza un nume, un artist, un DJ, nici chiar pe el, ci muzica. Considera ca un DJ are datoria de a descoperi muzica in timp ce o mixeaza, alaturi de oamenii veniti sa danseze.