Lupta împotriva pericolului drogurilor

În Marea Britanie atenția publică se mută din ce în ce mai mult înspre pericolul reprezentat de consumul în exces al drogurilor de mare risc. Daily Telegraph alături de profesorul David Nutt, expert în efectele consumului de droguri, au cerut introducerea testelor de depistare a consumatorilor de ecstacy ca urmare a deceselor a doi consumatori de asemenea pastile în Londra, la Alexander Palace, în nopți consecutive. 

Andrew M. Brown, redactor pentru ziarul sus-menționat, alături de David Nutt, susțin ideea renunțări la politica actuală a guvernului britanic privind impunerea temerii față de consumul de droguri, pentru că aceasta nu mai are efect, iar tinerii din ziua de azi sunt indiferenți la riscul consumului de stupefiante.

Cu toate acestea Danny Kushlick, o altă personalitate în domeniu, crede că șansele ca guvernul britanic să-și revizuiască poziția sunt aprope zero și că simpla idee ca politicienii britanici să ia în considerare asemenea păreri nu este acceptabilă.

Părerea noastră e că poziția curentă a guvernului britanic este una eficientă. Testele pentru depistarea consumului de ecstacy nu numai că nu sunt gratuite, dar sunt și ineficiente pentru că corpul elimină aproape complet orice urmă a consumului de droguri de mare risc în 24 de ore de la ultima doză. Așadar, să presupun că poliția o să înceapă să facă razii nocturne cu laboratorul și testele după ei? Greu de crezut.

E suficient să-i informăm pe toți care sunt riscurile consumului, iar în cazul în care aceștia ignoră avertizările, ei plătesc. Rezultatul nu poate fi decât pozitiv: un teribilist mai puțin și o statistică în plus. Adevărul e că nu sunt suficiente persoane care să moară din asemenea cauze pentru ca un guvern să-și schimbe radical poziția.

În final, fiecare e responsabil de propria supraviețuire, nu un guvern.

Via: skrufff.com