Dj Contest la Delahoya 2012

Pentru ediția din 2012, organizatorii festivalului Delahoya pregătesc un concurs care se adresează exclusiv djilor. Detalii în cele ce urmează.

Scena muzicii electronice din România este în plină dezvoltare, numărul dj-ilor tineri și talentați fiind astfel în continuă creștere în ultimii ani. Pe lângă artiștii consacrați pe care i-a adus pe scena festivalului, Delahoya a încurajat întotdeauna tinerii artiști autohtoni. În acest sens, organizatorul principal CRS, oferă câștigătorului concursului „Delahoya DJ Contest 2012” ocazia de a presta pe scena celui mai vechi festival de muzică electronică din România, urmând ca alți doi finaliști să presteze anul acesta la Workshopul Delahoya 2012!

Cum te poti inscrie?
Înscrierile încep pe data de 12.03.2012, sub forma unui dj set de 60 de minute publicat pe site-uri ca soundcloud sau mixcloud împreuna cu o scurtă biografie, ce trebuie trimise pe adresa demo@delahoya.info.ro

Genurile muzicale acceptate sunt : Minimal, Techno, Break-beat, Dub-Step, House (necomercial).

Fiecare dj set va fi analizat de către un juriu avizat și va primi un răspuns în legătură cu acceptarea acestuia în concurs până la data de 02.04.2012.
Mixurile acceptate vor intra în concursul Delahoya Dj Contest 2012, care este împărțit în două etape:

Etapa 1 :
DJ seturile acceptate vor fi publicate pe o platformă indicată de organizatori spre ascultarea lor de către public.
Publicul are libertatea de a vota mixul preferat printr-un like. O persoană poate vota doar o singură dată, un singur dj set.
Departajarea se va face în proporție de 50 % în funcție de numărul de voturi, iar în proporție de 50 % în funcție de feedback-ul juriului.
Participanții au libertatea de a-și promova cât mai creativ posibil dj seturile înscrise în concurs. Fiecare participant va primi indicațiile potrivite în acest sens.
Prima etapă se încheie în data de 16.04.2012.
Primele 6 dj seturi în funcție de voturi și feedback-ul juriului vor merge în etapa următoare.

Etapa 2:
Cea de-a doua etapă se va desfășura în forma unui eveniment într-un club de profil din Cluj-Napoca, în cadrul căruia cei 6 finaliști își pot demonstra abilitățile tehnice și creative.
Fiecare finalist va avea la dispoziție 30 de minute pentru a impresiona juriul, toți participanții dispunând de același set de aparatură. Excludem totodată posibilitatea de a se mixa cu mijloace digitale (laptop, console etc.).
Juriul va analiza prestația finaliștilor în cadrul evenimentului și vor decide cei trei câștigători în funcție de abilitățile tehnice, creativitate și prezența scenică. Reacția publicului prezent va cântări și ea în desemnarea câștigătorilor.

Locul 1 va câștiga oportunitatea de a mixa o oră , în deschiderea celei de-a doua zi a festivalului.

Locurile 2 și 3 vor câstiga oportunitatea de a mixa la Workshopul Delahoya.