Vince Watson - Every Soul Needs a Guide [Esol002]

Vince Watson – Every Soul Needs a Guide [Esol002]

Cel de-al 7-lea album al lui Vince Watson, Every Soul Needs a Guide, a fost lansat în această lună și marchează finalul unui proiect care a durat mai mult de 5 ani, iar rezultatul este unul mai presus de orice așteptare. 

Vince Watson este un artist cu totul aparte. Este în industrie de prin anii ’90 și primul său disc a fost lansat în 1996, iar de atunci a adunat un palmares impresionant: 37 de single-uri și 6 albume, pe lângă nenumărate alte apariții ca producător. Cu toate acestea, el nu s-a aflat niciodată în centrul atenției, pentru că a preferat să rămână în spatele scenei, încercând întotdeauna să-și perfecționeze tehnicile de producție.

Munca la Every Soul Needs a Guide a început în 2006, la scurt timp după lansarea albumului anterior, The eMotion Sequence, și a fost gândit într-o perioadă în care muzica digitală devenea muzica predominantă.

Inițial, albumul trebuia lansat la F Comm, casa de discuri a lui Laurent Garnier, care însă a fost închisă, iar albumul jazzy pregătit de Vince nu a mai fost lansat. D-nul Watson a profitat de ocazie, și-a recuperat albumul și a început să-l finiseze, restructurându-l și reconstruindu-l până amestecul de sunete a ajuns mai aproape de viziunea sa. Rezultatul este albumul de față.

Scufundat în vibrații de jazz, cu acorduri de pian și armonii complexe, pe o platformă electronică de techno și house, albumul este parcă smuls dintr-un vis. Sunete clare de instrumente pigmentează o atmosferă creată de sintetizatoare foarte melancolice într-o combinație de ritmuri care incită la dans. Fiecare sunet mângâie urechea reușind să răpească trupul într-o lume muzicală de basm. Ne place că instrumentele nu sunt folosite doar ca simple bucle, ci fiecare instrument are o partitură complexă în fiecare piesă, oferind un dinamism excepțional. Albumul este o călăuză bine-venită în lumea rece și artificială a producțiilor electronice și face tot ceea ce trebuie pentru a reda naturalețea domeniului.

Chiar dacă unele piese sunt mai agitate și par potrivite pentru club, recomandăm să ascultați întâi albumul atent la căști, pentru a vă absorbi în lumea lui. De abia apoi veți putea absorbi pe deplin piesele într-un club, atât timp cât dj-ul va știi să profite de sunetele oferite de producător. Ascultând albumului, nu veți găsi nimic de reproșat scoțianului. Munca sa este o operă de maestru prin care-și etalează nu calitățile de producător sau de dj, ci calitățile de muzician, ridicându-l la un nivel creativ superior.

Every Souls Needs a Guide este deocamdată disponibil pe CD și digital pe Beatport, iar lansarea pe vinil va avea loc pe 26 martie pe două discuri.

Vince Watson va mai lansa un album în perioada următoare, Serenity, la Rekids, și va fi orientat spre muzică mai ambientală.