Vince Watson - Pressure Part 2 [Bio 022]

Vince Watson – Pressure Part 2 [Bio 022]

Vince Watson e unul dintre veteranii scenei techno care, deși și-a făcut debutul acum 15 ani, nu a ieșit în prim-plan aproape niciodată, însă piesele sale s-au făcut întotdeauna auzite pe scenele importante ale lumii.
„Pressure” face parte dintr-o serie de două lansări, prima dintre ele a fost lansată în luna mai la Bio, casa de discuri a autorului. Pe aceasta se află doar piesa originală „Pressure” și un remix, însă crema sunetelor se află pe partea a doua.
 Aici găsim remixul lui Steve Rachmad, care transformă piesa originală într-un conglomerat de bași hipnotici și acorduri pline de viață, construind o atmosferă perfectă încărcată și plină de nerăbdare. Titlul este foarte descriptiv și piesa nu este cu nimic sub așteptări: dacă presiune promite, presiune oferă pe tot parcursul celor 10 minute cât are piesa. Mai mult decât suficient. Sperăm doar ca dj-ii să nu abuzeze de durată și s-o transforme în ceva plictisitor pentru că, datorită construției, e greu să selectezi partea mai intensă și, cel mai probabil, o să fie lăsată la aparat mai mult de 5 minute.
Pe lângă acest remix, Steve Rachmad contribuie cu încă un edit al piesei originale, de data aceasta „Stripped Edit”, unul mult mai simplu și mai misterios decât prima sa încercare.

Vince Watson reușește să strecoare o notă de melancolie în aproape toate piesele lui folosind sunete produse analog, iar pe a doua piesă a discului, „Spirit”, sunetele acestea sunt abundente. Piesa pare a fi o înregistrare dintr-o junglă electronică dominată de triburi indigene în care bărbații nu fac altceva decât să-și bată tobele și să-și ascută săgețile în timp ce femeile lor cântă la un instrument feeric pentru zei. E ca și cum anul 2011 s-a întâmplat undeva prin 1996 și Vince a reușit să înregistreze experiența, samplând-o pentru a produce această piesă și rezultatul e unul excepțional.
Nouă ne place „Spirit” foarte mult și calitatea ei se vede din faptul că a fost remixată și de cei de la Octave One, iar combinația e un deliciu.

Nu știm ce s-a întâmplat cu Vince Watson, dar se pare că și-a pus în cap să urce în popularitate perioada asta. De când cu lansarea discului său „Atom” la Tresor are parte de colaborări cu artiști emblematici pentru muzica electronică și se pare că încă nu a obosit. Având în vedere că scena trece printr-o mică transformare în acest sezon ar fi frumos să vină toamna cu noi coordonate în ce privește muzica preferată de mase.

Până una-alta, ascultați „Spirit”, merită!