Berlin nu-și lasă cluburile să moară!

Politicienii din Berlin au lansat o campanie de salvare a scenei legendare de cluburi a orașului de apariția investitorilor imobiliari în speranța de a salva reputația capitalei de centru al clubbingului în Europa.

Autoritățiile au decis constituirea unui fond de aproximativ 1 mil. € pentru a ajuta la protejarea scenei în continuă micșorare a orașului, care a contribuit decisiv în economia orașului de la căderea Zidului Berlinului. Scopul acestuia va fi să ajute cluburile afectate să găsească noi localuri si să susțină activități de strângere de fonduri pentru a putea subzista în această perioadă grea.

În jur de 15 cluburi sunt în prezent în pericol de închidere, conform Spiegel.de, în timp ce 3 cluburi importante s-au închis deja în ultimele câteva luni. Localurile de noapte care sunt adesea adăpostite în clădiri urbane neîntreținute, berării ori în foste fabrici sunt transformate în apartamente de bloc și case mansardate punând presiune asupra proprietarilor de cluburi spre a renunța la aceastea în favoarea altor proiecte imobiliare.

Decizia se va dovedi salvatoare atât pentru cluburi cât și pentru oraș pe termen lung, întrucât va menține o sursă constantă de venit în oraș din partea turiștilor nocturni.

Mai multe detalii pe The Guardian.