Regândirea tehnologiei

Regândirea tehnologiei

Technology Will Save Us este o întreprindere curajoasă care caută să redefinească rolul pe care-l atribuim tehnologiei în viața de zi cu zi. Potrivit concepției lor, oamenii trebuie să treacă din stadiul de simpli consumatori de tehnologie în acela de producători, cunoscând și înțelegând modul de funcționare al acesteia. 

Misiunea lor este una în primul rând educativă și este ușor de înțeles motivația lor, având în vedere că fiecare pas ne este învăluit în ea dar sunt puțini cei care înțeleg cum funcționează.

Alături de ateliere de lucru prin care încearcă să-i învețe pe cei interesați electronică de bază, asociația mai oferă și câteva produse prin care se pot exersa cunoștințele dobândite.

Nouă ne-a plăcut foarte mult ideea din spatele pachetului de difuzoare livrat împreună cu un amplificator pe bucăți. Pachetul are toate componentele necesare  asamblării unor produse funcționale, însă lipsesc uneltele și bateriile. Pachetul are alăturat un manual cu instrucțiuni de construcție foarte descriptiv, care face ușor procesul de învățare. Asamblarea durează doar două ore, dacă nu vă încurcați în materiale. Un alt pachet de văzut este un sintetizator de buzunar livrat tot pe bucăți.

Nu credem că va mai dura mult până vom vedea din nou aparatură artizanală în spatele pupitrului. Tehnologia analog așa a început și poate e momentul și pentru lumea digitală să fie martoră a unei asemenea mișcări.

mai multe