GUTS [FR] @ Boiler, CLuj-Napoca

GUTS [FR] @ Boiler, CLuj-Napoca

Încă de mic copil, Guts era deținătorul unei colecții impresionante de discuri de muzică și a ajuns să fie pasionat de hip-hop. În tinerețea lui a suferit un “șoc cultural” la ascultarea muzicii old-school de la KRS ONE, EPMD, Eric B., Rakim și, bineînțeles, Public Enemy.

Guts își începe oficial cariera de DJ și beatmaker folosing kit-uri de bază (Atari 520 ST, Ensoniq EPS și SP-1200), până la formarea primei trupe numite Alliance Ethnik. Sunetul fresh și molipsitor a înregistrat un mare succes și le-a trimis albumul în topurile radiourilor de pretutindeni și în turnee care aveau să aibă casa închisă. În 1998 trupa Alliance se destramă și Guts continuă să își perfecționeze stilul propriu alături de Bob Power, Rahzel (The Roots), De La Soul, Common și Biz Markie.

La începutul anului 2000, Guts a început să colaboreze cu artiști francezi de rap, printre care Svinkels, Rieurs, Sages Po și Big Red. Cel din urmă era jumătatea Raggasonicului și îi face cunoștință cu Jamaica, unde descoperă noi teritorii muzicale și începe o serie de colaborări incredibile cu Anthony B, Michael Rose, Sugar Minott.

În 2007 Guts trece printr-o schimbare majoră: schimbă Parisul pe cluburile de noapte din Ibiza. Lansează primul său albumu solo – “Guts le Bienheureux” cu prezențe notabile ca Pete Rock, DJ Shadow, Dan the Automator, RJD2, DJ Premier, Jay-Dee și Danger Mouse. Lansat la Wax On Records devine un real succes și atrage atenția internațională.

Următorul pas este să producă muzică la propriul său label – Pura Vida Music – și lansează cel de-al doilea album – “Freedom”, masterizat de John Dent (Marley, Motörhead etc.). Albumul are un nou stil, care lasă în urmă sunetul clasic de soul, funk și jazz, abordând o nouă panoramă muzicală alături de vocea lui Christophe.

În 2011, EP-ul “Rage Against My Computer” și “Paradise For All” sunt două producții fenomenale care îmbină diferite sentimente și emoții, ritmuri suculente de sub soarele Ibizei, sunete din filmele cu gangsteri ale anilor ’70 și hip-hop pur. “Paradise For All” va fi promisiunea muzicală pe care Boiler Events și-o asumă pentru noaptea de 22 martie.

2013.03.22boiler

https://www.youtube.com/watch?v=W-ym2EGA5D8

© @ Boiler