COSMIN TRG @ Boiler, Cluj-Napoca

COSMIN TRG @ Boiler, Cluj-Napoca

17.05.2014 / 22:00 / 18+

Există oameni care imită și oameni care inovează. Născut în România, dar stabilit la Berlin, Cosmin Nicolae face indubitabil parte din a doua categorie. În acest moment al vieții sale îl găsim prelucrând sunete techno cu shuffling drums, synth-uri ciudate, peste care adaugă instrumentale,voci și influențe din clasicismul din Chicago sau Detroit. În 2007, când era cunoscut simplu ca TRG, a făcut senzație datorită “Put You Down”/”Broken Hearts”, melodia care a lansat label-ul Hessle Audio al lui Ramadanman, Panagea și Ben UFO. Următorii ani aveau să îi asigure un flux continuu, experimentând pe un teritoriu auditiv nemaiîntâlnit.

”Nu am niciun tipar în cap, toți avem strategiile noastre, dar pentru mine e totul personal”, spune artistul. O abordare simplă, dar eficientă, deoarece Cosmin TRG a ajuns să pună muzică începând cu Fabric, Sonar și Berghain, fiind ocupat weekend de weekend.

Odată cu lansarea albumului său la sfârșitul lunii august, în 2011, setul lui live a evoluat de asemenea. Deși e greu de catalogat, sunetul lui Cosmin se diferențiază de tot ceea ce se aude pe scena muzicii la ora actuală. Talentul lui Cosmin TRG este esențial pentru muzica electronică a vremurilor noastre.

facebook.com/events/570663646380055

© @ Boiler

Nota redacției

Cea mai recentă știre despre Cosmin TRG ne spune că el este pe punctul de a-și lansa propria casă de discuri, Fizic, așa că ne așteptăm să auzim măcar câteva mostre din acest proiect.

Dacă vreți să cunoașteți mai multe despre artist, avem o mulțime de articole despre el. Inclusiv un interviu încă actual.

2017.05.17boiler