DUSTIN ZAHN- SKY IS FALLING EP

TrueSoul este un label subordonat mamutului Drumcode, un nume devenit in ultima vreme sinonim cu muzica techno originala si de calitate.


TrueSoul este un label subordonat mamutului Drumcode, un nume devenit in ultima vreme sinonim cu muzica techno originala si de calitate.

Astfel nu este de mirare ca Dustin Zahn a ales sa-si lanseze ultimul release la acest label, un producator in continua ascensiune, si de la care vom auzi mult mai multe in curand.

Vinylul Sky is Falling are doar doua piese, dar care formeaza inima release-ului, Bees si From Above. Varianta digitala mai are o piesa in plus Oceanside, usor diferita de celelalte doua.

Discul are un sound unitar si piesele sunt apropiate ca idee muzicala. Prima piesa From Above are aproape 10 minute, din care nici o secunda nu este risipata . Fiecare moment este folosit pentru ca piesa sa creasca, sa se extinda in spatiu. O atmosfera grea invaluie basul greu, usor tribal al piesei. Percutii hipnotice strapung frontul subtil intr-o explozie ametitoare de energie .

La fel procedeaza si Bees pentru a induce o stare de frenezie muzicala neiertatoare. O piesa dramatica pe intregul parcurs, reusit sa treaca de la inceputul oarecum liniar si deep la un sound agitat, dominat de o atmosfera ucigatoare. Intensitatea piese este completata perfect spre final de un bass necrutator si de percutii coplesitoare.

Dupa cum am spus si mai sus, a treia piesa a release-ului Oceanside, apare doar pe formatul electronic al release-ului. Piesa este mai usoara si are un goove usor tribal, care patrunde prin atmosfera specifica plajelor calde. Cat despre structura piesei, ea este foarte bine pusa la punct si, desi piesa este mai scurta ca durata, se concentreaza asupra inducerii starii de frenezie muzicala, specifica discului.

Personal, nu ma asteptam sa dau peste un release intr-atat de profund si sublim de la Dustin Zahn, insa a reusit sa ma cucereasca total cu acesta. Inteligenta cu care a fost conceput si complexitatea pieselor il transforma intr-un release care merita ascultat si reascultat.