Alex Maresh

Alex Maresh

Dupa mai mult de 8 ani de experienta, trecand prin diferite stiluri muzicale apropiate ca gen, incercand sa prinda si sa asimileze cat mai multe influente din diferite parti, sound-ul Alex Maresh ramane cel putin pentru moment, in zona techno-ului, un spatiu foarte vast si permanent deschis.

Ca si DJ, Maresh a fost intotdeauna atras de aspectul tehnic, de tehnologia care l-ar fi putut ajuta sa manipuleze sunetul. A incercat toate posibilitatile de a mixa, cautand un setup care sa fie potrivit pentru ce dorea sa faca. Mai tarziu, odata cu explozia tehnologiei in domeniu, este tot mai interesat de loop-uri, efecte, de a combina mai multe piese deodata, si de a extrage numai anumite parti importante din ele, incercand sa formeze un stil propriu de a mixa.

Acest gen de muzica, techno-ul in general, este o muzica repetitiva, cateodata groovy, cateodata rece. Toate aceste loop-uri combinate si modulate pot exprima de fiecare data alte senzatii. Daca intotdeauna poti crea ceva nou chiar daca te folosesti de aceleasi instrumente de ce sa te limitezi la o simpla trecere de la o piesa la alta cand ai la dispozitie atatea noi modalitati de a mixa, si poti crea si recrea o piesa, sa o combini cu alta, sau sa cauti o voce hipnotica de exemplu. Din cauza abundentei tehnogiei de a mixa, tot mai acurata, DJ-ul modern, cand foloseste toate aceste mijloace, poate fi incadrat intr-o alta tipologie de artist, pe langa “DJ set” si “Live act” si anume “DJ act”.

DJ act-urile lui sunt predominate de ritmuri monotone, hipnotice de minimal techno, cu linii de bass si percutii specifice, urcand de la BPM-uri joase, pline de sunete groovy chiar euforice la beat-uri mai agressive.
Ca si producator, primul EP a fost lansat la labelul spaniol Subconce, pe 12 inch (vinyl), un remix la o piesa a lui Mihai Popoviciu, Motor Like. Alt EP a urmat la Subconce Digital, Slowmotion dupa care la labelul german Monomental, “Forbidden Fruit”. Piese apar pe compilatia label-ului Harry Klein Networks si pe compilatia labelului Monomental, “Strike the right note”. In curand vor fi lansate si alte EPuri cum ar fi la Subconce impreuna cu Mihai Popoviciu, Don’t Talk, EP care cuprinde si un remix al unui artist argentinian, Gurtz.

Mai multe informatii pe www.myspace.com/alexmaresh.