Alex Bau - Decimalis 1.0 [CREDODIG01]

Alex Bau – Decimalis 1.0 [CREDODIG01]

Iată că a venit momentul ca Alex Bau să lanseze un nou album, Decimalis 1.0. Cu acesta artistul continuă să vină în ajutorul fanilor techno din întreaga lume care nu mai pot trăi fără bas. Anul trecut, d-nul Bau a lansat albumul Being Wayne Sidorsky,  o întruchipare a nevoilor fiecărui fan al muzicii electronice căruia îi lipsește basul. Acel album avea tot ce era nevoie pentru a satisface pofta de sunete joase,  conținând piese precum Basslovers SymphonySeeing the Bass Picture și Drowning in a Sea of Bass.

Decimalis 1.0  vine să finalizeze munca începută acum un an, completând scenariul descris cu o atmosferă grea și foarte diversă. Toți artiștii care au pus umărul la această lansare sunt personalități foarte puternice și e de așteptat ca și sunetele să fie la fel. Printre cei care  s-au ocupat de remixuri este și Chris Liebing, The Advent și Industrialyzer și Gary Beck. Alex Bau nu uită nici de tinerele talente, hotărând să-l promoveze și pe Stefan Schnepfe printr-un remix pe acest album.

Deși lansat la casa de discuri proprie a d-lui Bau, albumul este puternic influențat de CLR, în cel mai pozitiv mod cu putință. În fapt, sunetul Credo este în acest moment sinonim cu cel de la casa de discuri amintită, diferențele dintre ele fiind minime.

De pe album se remarcă Shadow Believers, varianta creată de The Advent și Industrialyzer, o piesă foarte puternică care amintește de piesele clasice de hard-techno, având o structură deja consacrată. Este de remarcat faptul că Alex Bau nu a încercat niciun moment să producă piese neobișnuite sau inovatoare. Tot ce a vrut el să facă e să compună un album ușor melancolic, creat după imaginea anilor 2000: techno pur, 130 bpm, fără artificii sau efecte împovărătoare. Rețeta simplă pe care a urmat-o i-a reușit pe deplin și nu există vreo piesă care să iasă din acest tipar.

O singură nelămurire rămâne: Va dori d-nul Bau să ne facă un upgrade la Decimalis 2.0, în viitorul apropiat sau va mai dura câțiva ani și pentru asta?