Mihai Popoviciu

Mihai Popoviciu

Originar din Sibiu, Mihai Popoviciu este considerat, atât de specialiștii români cât și de cei străini, unul din cei mai inovativi producători est-europeni de muzică electronic și, probabil, cel mai prolific producător român de muzică electronică. La doar 15 ani, a fost pătruns de virusul house și techno, prin intermediul muzicii difuzate pe canalul VIVA. Pasiunea pentru sound-ul electronic a crescut rapid, iar trecerea de la statutul de simplu fan până la cel de producător s-a făcut rapid.

Ceva mai târziu, în 2007, single-ul „€œFirst Contact” a fost lansat la labelul Level Non Zero  Recordings, al lui Pascal Feos. În același an, Mihai intră în „familia” Highgrade Records, împreună cu bunul său prieten Markus Homm, cei doi bifând primele succese cu piesele „Deaf Sniper”, „€œLagoon”  sau „€œUrban Ballroom”. Tot în această perioadă produce alături de românii Jay Bliss și Toygun, în proiectul de succes, cunoscut tutoror ca Hermannstadt Collective. În această formulă, semnează track-urile „Raw Fruit”, „Thirst Day” sau „Safety Match”.

În 2009 lansează producții la label-uri importante, precum Fear of Flying, Hudd Traxx, Band  Band sau Diynamic și semnează, alături de Markus Homm și Jay Bliss, hitul a€œBis Co”. Piesa a intrat  rapid în toate charturile de specialitate și urcă pe primul în Top 100 Beatport. Dincolo de activitatea de producător realmente impresionantă, Mihai Popoviciu este un DJ respectat și apreciat, indiferent de locație. Numărul evenimentelor de peste hotare la care Mihai Popoviciu a fost invitat în ultimii ani a înregistrat o creștere impresionantă, artistul agenției Cyclic devenind un reprezentant de seamă al scenei clubbing românești.

2011 poate fi anul lui Mihai Popoviciu! Mărturie în acest sens stă agendă DJ-ului român care cuprinde, între altele, gig-uri la Manchester, Berna, Londra, Ibiza sau Munchen. Producătorul Mihai Popoviciu pregătește în acesta perioadă și un prim album full-length, programat spre lansare pe 16 mai, la Highgrade Records.