Vara asta….

Vara asta a fost săracă în techno. Prea săracă. De fapt singurul eveniment notabil a fost Sunwaves , cu ediția numărul 8. Chiar dacă la acesta au fost prezenți foarte mulți dj care au mai participat la multe ediții ale aceluiași eveniment, prezența lui Carl Cox și Kanzyani au făcut ca totul să fie foarte bine. Restul verii s-a scurs printre petreceri cu Dj autohtoni, în cercuri mai restrânse și mult mai aerisite.


Noi am ales să ne ascundem de forța soarelui într-un loc relativ nou în Cluj-Napoca. Este vorba de căsuța gălăgioasă care tronează deasupra unui oraș liniștit, căsuța care deformează spațiu-timpul pentru că o oră acolo pare o eternitate, căsuța ai cărei chiriași nu dorm niciodată. Nu poate fi vorba decât despre clubul Raum. Deși e deschis de la începutul anului într-un mod mai puțin public, a avut o ascensiune stabilă și a devenit în scurt timp unul dintre localurile de referință în orașul de pe malul Someșului. Mai mult, o dată cu venirea căldurii s-a deschis terasa, prevestind multe petreceri în aer liber.

Ei bine, vara a trecut, iar petrecerile în aer liber nu au fost așa de multe dar au fost suficiente.

Așadar, vara asta am ales Raum pentru că:

  1. Atmosfera e mai mult decât prietenoasă, parcă toată lumea de acolo se bucură că te vede.
  2. Publicul care frecventează localul e cu totul altul decât cel din cluburile mari, pare chiar a fi venit dintr-alt oraș.
  3. Muzica. Deși se mai aude Top 5 Beatport, e cu totul altceva decât ai ocazia în mod normal să experimentezi.
  4. A durat un pic să înțeleagă toată lumea asta, dar în momentul în care se pun proiecții pe coroana copacilor de afară se creează o senzație surreală.
  5. Nimeni de acolo, nici după activare nu are intenții neo-barbare.
  6. Chiar dacă mai sunt câțiva care se activează, sunt foarte puși doar pe distracție.
  7. Barul cu efecte la atingere, pentru nopțiile când nu mai poți sta în picioare.
  8. Mici dar voinici, mă refer la boxe care pe lângă puterea lor, au un sunet cristalin și nu trebuie să urlii în urechea interlocutorului tău pentru a te face înțeles.
  9. Locația obscură, care te face să te simți protejat, potențând instinctul de petrecut.
  10. Nu numai zona clubului e ok, ci și spațiile verzi din perimetru, perfecte pentru o relaxare nocturnă.
  11. Rezidenții, întotdeauna pe muchia gusturilor publicului.

Doar dacă ar fi mai mult cluburi ca ăsta…