Shed - The Traveller [OSTGUT LP 06]

Shed – The Traveller [OSTGUT LP 06]

La aproape doi ani de la primul album lansat la Osgut Ton, Shed revine în prim-planul scenei muzicale cu o nouă operă de artă – The Traveller.

Formatul ales pentru această lansare este unul cel puțin neobișnuit, având în vedere că vinylul pierde teren în fața formatelor digitale. The Traveller este lansat pe un LP dublu, având în total 14 piese. Adevărul este că operele de artă muzicale sunt imortalizate cel mai bine pe vinil, iar acest album merită din plin să fie păstrat cât mai mult deoarece, prin aceasta. artistul reușește încă o dată să depășească limitele impuse de formatul rigid și de cutumele domeniului.

Să fim serioși, câți artiști lansează un album techno pe un LP dublu? Cât de des se întâmplă așa ceva?

Puțini artiști și suficient de rar încât să știi că fiecare apariție de genul acesta este una specială. Deși intitulat The Traveller puteți fi siguri că albumul nu este încă o creație făcută cu scopul de a sumariza evoluția unui stil muzical. Profund și plin de personalitate, acesta reușește să facă exact opusul.

În The Traveller fiecare moment cheie din evoluția scenei muzicale devine o atitudine, o atmosferă acoperită de un bas zdrobitor, care ne povestește despre brack-beat, dubstep, acid și dub techno. Sunete variază de la o atmosferă melancolică și densă până la senzația plină de speranță a piesei de final Leave Things, oferindu-ți cu fiecare ascultare mai multă pasiune și putere.

Încă o dată, Shed reușește să se sustragă curentelor muzicale și să gândească în afara cutiei impuse de gusturile maselor. Un album bogat în idei care impresionează de la cap la coadă. Aș avea o grămadă de lucruri de spus despre acesta, dar cuvintele pălesc în fața senzațiilor impuse de sunetele discului, rin urmare, vă rugăm să-i dați o ascultare.