Tresor Records face 19 ani!

Pe 1 și 2 octombrie 2010 Tresor Records aniversează 19 ani de techno împreuna cu Tuna Park și Metroplex. Invitați cu totul speciali: Stewart Walker, Juan Atkins, Shake Shakir, Eddie Fowlkes, Abe Duque, Pacou, Suzi Wong, Daniel Rajkovic și mulți alții!

Acum 19 ani Clubul Tresor a decis lansarea propriului label pentru a sprijini noile sunete aparute în clubul care tocmai se deschisese. Restul este istorie. Tresor Records este un dinozaur printre label-urile muzicii electronice și este puțin probabil să nu găsești o înregistrare marca Tresor într-un set al unui DJ techno. Tuna Park va găzdui prima parte a aniversării, având în deschidere un saxofonist inovativ și cu mult talentat improvizator: Niklas on Sax. Improvizând live cu Dj Vertigo, acesta din urmă se numără printre artiștii cu care a colaborat saxofonistul: Ellen Alien, Cari Lekebusch, Mijk van Dijk, Heiko Laux, Housemeister, Benno Blome și mulți alții. Combină asta cu o experiență dance susținută de Baris Cengiz și poți conta pe o experiență aparte la noaptea Globus. Daniel Rajkovic va întregi programul Globus cu beat-uri explozive demne de orice clubber entuziast, iar în subsol, unul dintre cei mai apreciați artiși de la Tresor Records, Stewart Walker, interpret live, va fi o apariție exclusivă pe care vă recomandăm să nu o ratați! Talentul său pentru producții live, salutat de criticii din toată lumea, este de neegalat. Setul lui Suzi Wang cu o notă dură și rezidentul techno T.A.G. vor satisface dorința clubber-ilor urbani de a dansa toată noaptea.

 

A doua noapte a aniversării a celor 19 ani minunați de muzică electronică sub marca Tresor Records va fi una fără limite. Primele înregistrări notabile la Tresor Records au fost modelate și influențate de trei dintre artiștii legendari ai muzicii techno/electro/house, un mare trio care va onora pupitrele Globus: Juan Atkins, care aniversează 25 de ani prolifici cu label-ul său Metroplex, a lansat albume la Tresor care au câștigat un statut aproape mitologic printre critici. Ultimul său release la Tresor, „The Berlin Sessions” (Tresor.215) arată că maestrul încă mai poate face minuni. Printre contemporanii din orașul-motor, pionier în egală măsură, se numără și marele Anthony „Shake” Shakir, ale cărui colaborări cu clasicii Detroit-ului, Carl Craig, Derrick May, Mike Banks, Claude Young și bineînțeles Juan Atkins îl situează într-o categorie legendară particulară. Și ca și cum asta nu ar fi de ajuns, Black-Techno-Soul, de origine d-nul Eddie „Flashin” Fowlkes este o apariție specială a acestei seri. Unele dntre primele intro-uri produse de Tresor Records au fost realizate de d-nul Fowlkes și d-nul Atkins împreună cu Moritz von Oswald și Thomas Fehlmann – sunete epice de la eroii muzicii electronice. Pentru a face noaptea și mai sexy, rafinată și foarte deosebita – unul dintre invitații noștri preferați : Abe Duque, venerabilul DJ newyorkez cu un fler pentru tech-house de neconfundat, care a colaborat cu Blake Baxter la lansarea unui disc la Tresor Records in anii 90. Un alt artist Tresor Records, Pacou, este un om cu talent indispensabil pentru label. Acesta a lansat 6 albume, un șir de EP-uri și remixuri importante pentru prieteni de la acest label. Influența sa asupra label-ului este mare și egalează dexteritatea sa la pupitre – un adevărat om de știință al muzicii techno. Toate acestea coroborate cu setul techno al rezidentului Mad Max rezulta intr-o petrecere electrizanta și încântătoare menită să celebreze un label care a pus de unul singur capitala Germaniei pe harta muzicii techno.