Shlomi Aber – Interviu

Shlomi Aber, dj-ul de muzica techno cel mai de success din Israel, cu renume mondial, producător, manager și deținător al propriului label “Be As One” Tocmai ni s-a confirmat că în noaptea de Revelion, în timp ce vom număra invers secundele spre primul minut din 2011 vom fi alături de tine în clubul Zebra, din Bacău.

 

O petrecere care sigur va intra în anualele Zebrei dacă nu chiar a întregii scene de clubbing din România la capitolul

“imens”. Vei încânta simțurile unei mulțimi de români dornici de distracție veniți special să te vadă. Petrecerea este organizată de labelul techno Codekontrol din Londra, iar cu Zebra fiind unul dintre cele mai bune cluburi underground românești, noaptea de revelion în Bacău se anunța incendiara. Nu cred ca exageram cu nimic dacă o catalogăm drept cel mai mare party din România în noaptea aia.

Suntem curioși sa aflăm mai multe amănunte despre ce ne pregătești în noaptea cu pricina și mai ales dacă avem vreo șansă să supraviețuim înarmati doar cu pantofii de dans și sticlele de șampanie.

1. Cum te simți la mai putin de 3 saptamani de sfarsit de 2010? Cum a fost anul asta pentru tine?

Am avut un an foarte bun și sunt recunoscător că am avut ocazia să duc la bun sfârșit multe obiective atât pe plan personal cât și profesional. Totuși, eu sunt un om al prezentului si al viitorului. Deci pentru mine e mult mai important ce va fi în 2011. Abia aștept să văd ce-mi rezervă viitorul, mai ales că am în plan câteva proiecte foarte interesante.

2. Cât de bine cunoști scena românească? Ai mai mixat aici?

Mă bucur mereu când am ocazia să pun muzică în România. Indiferent de oraș, distracția e maximă, publicul e super! Într-un cuvânt, îmi place tare atmosfera din cluburile românești. Abia aștept petrecerea de la Zebra și mă bucur că am ocazia să vă vizitez din nou.

3. Cum vezi tu evoluția scenei de muzică techno în plan mondial? Crezi că s-a schimbat și adaptat mult de-a lungul timpului sau doar că a fost adoptat de către clubberi drept sunetul vieții lor?

Cred că și una și alta, câte puțin din fiecare. Mjuzică electronică în general e în continuă mișcare. E și normal, de altfel. Dacă nu ar apărea noutăți, nu am evolua deloc, nu? Evident, criza economică mondială a lovit multe cluburi, dar sunt bucuros să văd că oamenii încă ies și se distrează împreună ascultând muzică underground.

4. Ascensiunea ta pe scena techno mondială este de notorietate. Dar cum a început totul? Ce te-a făcut să vrei să ajungi dj?

O să crezi că glumesc, dar eram așa de mic că abia îmi mai amintesc. Inițierea mea în muzică electronică s-a produs când eu aveam vreo 12-13 ani. Aș putea  spune mai mult că muzică a fost mereu parte din viață mea. Cel puțin așa îmi pare,  privind în urmă. Că și cum a fost mereu cu mine, de la început.

5. Cum ai dat lovitură, să spun așa?

Fac muzică de foarte mult timp, dar abia acum șase ani am intrat în vizorul internațional după ce am produs piese precum Tel Aviv Garden , Freakside și Sea of Sand .

6. Ce te consideri în primul rând a€“ dj sau producător?

În primul și în primul rând sunt dja€¦.fără niciun dubiu. Nu mă înțelege greșit, îmi place să lucrez în studio, dar nimic nu se compară cu mixatul în fața unei mulțimi. E singurul lucru care mă face să ajung la orgasm, pe lângă sex .

7. Jazz-ul este unul dintre sunetele care œbântuie toate producțiile tale muzicale. Este, de altfel, considerat ca cea mai adevărată manifestare a sufletului uman. Cum se împăca jazzul cu muzică electronică?

Știu că există prejudecăți cum că muzică electronică, inclusiv techno sau house e sterilă, lipsită de sentimente. Pentru mine, muzica asta e plină de suflet și sentimente. După cum ai spus și tu, jazzul este muzică sufletului și eu sunt mare fan a orice are suflet.

8. Saptămâna trecută, Pete Tong a mixat o bucățică dintr-o piesă nouă de-a ta. Cum se cheamă și mă întreb dacă o vom putea auzi pe un nou album/EP Shlomi Aber cât de curând.

Într-adevăr, Pete a mixat noul meu track care a fost lansat săptămâna trecută pe un label minunat numit „Objectivity”. Trebuie să-ți spun că Pete mi-e și un bun prieten și e privilegiat din punctul asta de vedere. Are acces mereu la noile mele producții înaintea celorlalți. Cât despre un nou EP, în luna februarie voi lansa un nou single pe labelul meu ” Be Aș One „, alături de Dj Sneak .

9. Ai vreun plan ascuns să cucerești lumea în 2011?

Am multe planuri dar sunt secrete. Dacă ți-aș spune, ar trebui să te omor. Ce pot să-ți promit este că vă pregătesc o grămadă de chestii faine, inclusiv remixuri ale albumului lansat pe Ovum cu alsti dj precum Josh Wink , Chris Liebing , Steve Lawler , Nic Fanciulli , Marcel Deetman , Kenny Dope ( MAW) , Timo Mass și mulți, mulți alții. Până una alta ne vedem la Zebra club subt lasere pe 31 decembrie!

 

Interviu realizat de cei de la Zebra Club