The Freestylers [interviu]

Am intrat pe ultima sută de metri înaintea celei de-a 15-a ediții a festivalului Delahoya și am forțat un pic nota pentru a procura un interviu  cu cei de la The Freestylers pentru că noi, deși nu suntem mari fani, am dorit să-i cunoaștem mai bine și să aflăm ce ne pregătesc la eveniment.

techno.ro: V-ați așteptat la succes când ați început proiectul?

The Freestylers: Nu, chiar deloc. A fost o călătorie fantastică până acum.

 

techno.ro: La un nivel personal, cum v-ați descurcat cu succesul enorm pe care l-ați avut de înfruntat?

The Freestylers: Făceam deja muzică de multă vreme când m-am implicat în The Freestylers așa că m-am simțit pregătit dacă și când s-ar fi întâmplat. Când ești pus în fața situației nu simți ca și cum ai avea succes și iei fiecare zi de bună.

 

techno.ro: The Freestylers sunt deja pe scenă de peste 10 ani, care este ideea care a stat la baza proiectului și cum a evoluat de-a lungul timpului?

The Freestylers: La acel moment, începeam să ne plictisim de făcut House și vream să ne întoarcem la rădăcinile noastre, Old School Hip-Hop și Electro, dar să le contopim într-un stil mai apropiat de ringul de dans. Peste ani cred că muzica noastră a devenit tot mai electronică dar încă simt că este adânc prinsă în elementele brute a ceea ce ne-am propus să facem inițial.

 

techno.ro: Care au fost evenimentele cele mai importante în istoria The Freestylers?

The Freestylers: Sunt multe dar cred că pot să încep cu colaborarea cu Tenor Fly și crearea piesei B Boy Stance, a fost piesa care a început călătoria; trupa noastră a avut o reprezentație live la Glastonbury în 1999 care se pare că a fost legendară; turneul cu Lenny Kravitz; reprezentația de la Top of the Pops; mai recent cu succesul piesei Push Up am început să facem turneul Big Day Out Tour în Australia. Să sperăm că evenimentul nostru din România o să fie unul la fel de legendar!

 

techno.ro: Care sunt oamenii cu care The Freestylers vor să lucreze dar nu au avut ocazia să facă asta încă?

The Freestylers: Sunt foarte mulți de ales. Ne-ar plăcea să lucrăm cu Amy Lee de la Evanescence, are o voce uimitoare. Am vrea să spunem chiar Beyonce sau Lady Gaga, ar fi o întorsătură interesantă adăugată muzicii noastre. Sunt de asemenea câteva talente din UK de remarcat: Adele, Ellie Foulding, Tinnie Temper. Aș vrea o încercare și cu Chris Martin.

 

techno.ro: De-a lungul timpului trupa a lucrat cu oameni foarte diferiți, cum a afectat asta sunetul grupului?

The Freestylers: Nu prea contează dacă lucrezi cu alți producători. De exemplu când am lucrat cu Pendulum, cred că ar trebui să existe o împărțeală egală între ce vrea fiecare să atingă cu muzica. Când lucrezi cu cântăreți, rapperi, ei doar o să îmbunătățească piesa pe care tu le-ai dat să lucreze.

 

techno.ro: Descrieți-ne noaptea perfectă la o petrecere pentru voi.

The Freestylers: Vibrații pozitive, domnișoare bune, muzică excelentă și multe corpuri transpirate.

 

techno.ro: Care este locația voastră preferată și de ce?

The Freestylers: Avalon în Hollywood. Pentru că este în Los Angeles!

 

techno.ro: Cum este să participi la turnee și petreceri cu toată trupa? Nu se face înghesuială?

The Freestylers: Ne place sezonul de festivale pentru că asta înseamnă că e vară. Să fi într-un turneu cu trupa este foarte tare. Nu ne înghesuim chiar dacă suntem 11. Cum facem asta de ceva vreme și știm ce și cum trebuie făcut, e doar distracție bună.

 

techno.ro: Ce plănuiți să faceți în următoarea voastră petrecere în România, la Festivalul Delahoya?

The Freestylers: Avem o grămadă de piese de-a noastre și de-a altora pe care să le punem. O să facem setul nostru pe care-l numim „DEX n EFX” care e de neratat. Unul dintre noi o să pună piesele și altul o să fie creativ pe un al treilea CD player, mixând, făcând scratchuri sau punând efecte de sunete peste ce pune primul. O să avem visuale proprii pentru că e prima dată când putem face asta în România. De abia așteptăm să punem la Delahoya!

 

Mai multe informații despre The Freestylers găsiți pe site-ul Delahoya, la secțiunea Artiști.