Marco Carola – Groove Catcher Ep [Minus105]

Primul album al lui Marco Carola, „Play It Loud!”, după 9 ani de pauză urmează a fi lansat în februarie. Până atunci, artistul de la M_nus ne oferă o avanpremieră mult dorită a acestuia prin EP-ulGroove Catcher”.

Lansarea aceasta înglobează concepția tipică a lui Carola despre muzica techno având un bas rulant presărat cu percuții care scot la iveală energia dansantă specifică acestuia. Sunetul este liniștit și direct dar cu suficient ritm și fluiditate încât să acapareze ringul de dans, ceea ce va face destul de curând pentru că, nu-i așa, indiferent ce scoate M_nus, devine hit în primele ore de la lansare.

Cel responsabil cu remixurile este Martin Buttrich care reușește să se prevaleze de atribuțiile sale cu brio având în vedere că etalează aceleași abilități care i-au adus release-uri la case de discuri precum Poker Flat și Cocoon. Prin prisma muncii sale, piesa se transformă, de două ori, într-o aglomerație post-modernistă de sunete. Asta pentru că artistul ne oferă nu doar un remix ci chiar două. Prima variantă „The Catcher” este orientată mai mult spre parte de interludiu a seturilor, fiind ușor mai plată și mai visătoare, aproape leneșă. A doua variantă, „Groove”, are un ritm mai tribal cu scopul declarat de a mișca publicul, ceea ce și reușește, fiind o piesă foarte digerabilă.

Deși este aproape de un nou album, autorul nu aduce o mare schimbare în stilul său, încadrându-se la perfecțiune în liniile sonore ale casei de discuri. În ciuda plafonării de moment, așteptăm cu nerăbdare albumul său, poate-poate ne oferă ceva surprize pe acolo.

Go to Beatport.com Get These Tracks Add This Player