Wraetlic - Wraetlic [CONVEXLP002]

Wraetlic – Wraetlic [CONVEXLP002]

Alexander David Menzies este cel mai bine cunoscut sub numele Alex Smoke, sub care produce muzică de la începutul mileniului. De acum va fi cunoscut și sub pseudonimul Wraetlic, proiect cu care a debutat de curând și pentru care a pregătit deja un album. Niciodată nu l-am considerat pe dl Alex ca fiind un artist foarte inovator, pentru că muzica sa se bloca de multe ori în clișee rigide. Au existat excepții în care munca sa a fost foarte bine finisată și îngrijită, dar nu a reușit să-și facă un obicei din asta. Motiv pentru care de-a lungul celor peste 10 ani de carieră nu a reușit să facă un pas decisiv în fața publicului.

Odată cu albumul său din 2010, Lux, a început să abordeze o latură mai experimentală a muzicii. Timid și fără să convingă,  nu a reușit să-și fixeze ideile într-un stil, iar abordarea a rămas la nivelul de tentativă. Mai precis, deși a ajuns la frontiera muzicii sale, nu a reușit s-o depășească în mod categoric. 

Pentru aceasta se pare că a avut nevoie de un imbold suplimentar și, după trei ani de muncă, a reușit să-și concretizeze conceptul muzical într-un nou proiect intitulat Wraetlic. 

Albumul este un mare pas înainte pentru artist, reușind să-l înscrie în categoria producătorilor inovatori. Peisajul sonor este unul foarte divers și, din fericire, nu se încadrează într-un stil anume, ci este un melanj de influențe și elemente. Definitorii pentru această lansare sunt fragmentele vocale puternic distorsionate, adăugate unei atmosfere puternic industrializate. Ritmul variază de la bătăi clasice electro, la distorsiuni specifice dubstep și cu linii care aduc a garage. Rezultatul este foarte bun, însă, din păcate, muzica este un pic prea complexă pentru a spera s-o auzim într-un set în curând, deși potențial este. Dur și cu o atmosferă de nepătruns, Wraetlic este un album foarte masculin care, deși este foarte introvertit, nu te absoarbe în atmosfera sa, ci te obligă să urmărești spectacolul de la distanță.

Wraetlic nu este doar despre sunete, ci producătorul urmează să dezvolte și o componentă vizuală a proiectului, completând foarte bine întregul concept. Proiectul pare promițător și rezultatele vor fi de urmărit. Deocamdată suntem mulțumiți.

mai multe