Legowelt, Modeselektor și Cosmin TRG la RBMA Workshop, București

Legowelt, Modeselktor și Cosmin TRG vor fi protagoniștii seriilor de workshopuri Red Bull Music Academy care vor avea loc în acest week-end la București, la Atelierul de Producție.

16 Martie, ora 19.00, Atelierul de Producție
Legowelt și Cosmin TRG

Pe 16 martie, Legowelt și Cosmin TRG, doi dintre cei mai apreciaţi producatori de muzică electronică ai Europei, vin în România pentru un workshop în cadrul Red Bull Music Academy, urmat de un party Guns N’ Lego. Li se alătură Indie Jules, Policlinic și Nava Spațială, probabil cele mai interesante proiecte românești din ultima vreme. Workshopul cu Legowelt și Cosmin TRG începe la ora 19.00 la Atelierul de Producție (Splaiul Unirii 160) și este gratuit. Intrarea la petrecerea Guns N’ Lego este 25 lei până în ora 00:00 și 35 lei după.

Invitatul special al serii este unul dintre lectorii Academiei, LEGOWELT (Danny Wolfers). Artist extrem de prolific, Legowelt face muzică încă din anii ’90, producând zeci de albume la case de discuri aclamate ca Bunker, Clone, Creme, L.I.E.S. sau Ghostly. Legowelt adoră sunetul analog, „delicios ca un t-rex cu brațe de robot și lansatoare de rachete”. În 2002, licențiată de Cocoon, „Disco Rout” devine piesa anului în Germania. De atunci, Legowelt face turul celor mai mari cluburi ale lumii, perfecționându-și un spectacol greu de uitat.
http://www.legowelt.com/
https://www.facebook.com/pages/Legowelt/104096319627470

Există imitatori și există inovatori: producătorul român Cosmin Nicolae face clar parte din a doua categorie. Universul sonic schematic al lui COSMIN TRG e bântuit de fantome, de tobe și sintetizatoare stranii, mostre vocale folosite ca instrumente și valori clasice din Detroit sau Chicago. Impresionate de interpretarea sa unică a muzicii techno, label-uri ca Rush Hour, 50 Weapons (al duoului Modeselektor) sau Hemlock (deținut de Untold) au pariat deja pe Cosmin TRG, primul român care a participat la Red Bull Music Academy, la Toronto, în 2007.
http://www.cosmintrg.com/
https://www.facebook.com/CosminTRGmusic

17 Martie, ora 20.00, Atelierul de Producție
Modeselektor și Cosmin TRG

Cum au mai rămas doar câteva săptămâni până când perioada de aplicare la Red Bull Music Academy 2012 se va încheia (n.r 2 aprilie), dorim să vă introducem în lumea presigioasei Academii, aducând în prim plan foști absolvenți sau oratori pentru a împărtăși cu cei interesați experiența lor muzicală. Dacă toate întrebările voastre legate de RBMA și-au găsit deja un răspuns, atunci profitați de prezența unora dintre cei mai titrați oratori la Red Bull Music Academy, Modeselektor, pentru a afla mai multe despre ce se petrece în spatele scenei, sâmbătă, 17 martie, începând cu ora 20.00, la Atelierul de Producție. Intrarea este liberă!

Gernot Bronsert și Sebastian Szary știu exact cum să schimbe simple frecvențe în piese cu adevărat covârșitoare. După absolvirea Academiei, Cosmin TRG a colaborat cu Modeselektor sub label-ul 50 Weapons.

http://www.modeselektor.com/
http://www.myspace.com/mdslktr
http://redbullmusicacademyradio.com/shows/2499/

După terminarea workshop-ului, petrecerea cu Modeselektor, The Model, Rotopercutor, Charlie Boy, VRT, Redlight & Dread MC, Bass Turbat, Gojira, Unlocka, Sharky și Planet H continuă la marea inaugurare Turbohalle (Bd. Iuliu Maniu, nr. 220B – lângă Stația de metrou Păcii, fosta uzină Turbomecanica).

Intrarea este 30 RON (in avans) și 50 RON (în seara evenimentului). Cei care vor participa la sesiunile de workshopuri Red Bull Music Academy din 16 și 17 martie vor primi invitație la evenimentul de lansare Turbohalle.

Datele sesiunilor Red Bull Music Academy: 30 septembrie, 2 noiembrie 2012
Perioada de inscriere: 2 februarie -2 aprilie 2012
http://www.redbullmusicacademy.com/