RBMA lansează For the Record

RBMA lansează For the Record

La a 15-a aniversare, Red Bull Music Academy a lansat For The Record, o carte unică despre muzică și personalitățile care au făcut istorie în beaturile și armoniile contemporane.

Pentru a marca momentul împlinirii a 15 ani de existență și a recunoașterii globale ca una dintre cele mai progresiste instituții în peisajul muzical contemporan, Red Bull Music Academy a lansat For The Record, o carte de dialoguri esențiale purtate între personalitățile muzicii contemporane care au schimbat pentru totdeauna felul în care se face și se ascultă muzica.

Cu toate că e o carte plină de istorie vie, For The Record nu e o carte de istorie, după cum nu este nici o simplă înșiruire de texte abstracte despre o muzică făcută să te miște. For The Record a dus mai departe ideea care a făcut ca Red Bull Music Academy să preia ștafeta în ceea ce privește dialogul global al muzicii. Așa cum la fiecare ediție itinerantă a Red Bull Music Academy, desfășurată mereu în altă capitală a muzicii globale, legende consacrate se întâlnesc cu artiști emergenți pentru a crea noi structuri și noi hibridizări, For The Record aduce față în față, de fiecare dată în alt oraș, personalități care altfel e puțin probabil să se fi întâlnit vreodată în acest fel și cu acest scop.

Pe scurt, For The Record reunește 15 conversații purtate de diverse personalități în diverse studiouri sau music venues din Amsterdam, Paris și New York. Dacă este fascinant să descoperi urmele lăsate de generații anterioare de muzicieni în piesele contemporane, este cu atât mai fascinant modul în care For The Record moderează dialogul dintre greii industriei în care fiecare partener de discuție implicat aduce propria istorie și propria amprentă în chestiuni diverse ca live performance, intrumente/interfețe, conceptualism, drumming și ritm, printre multe alte subiecte. Este o ocazie și un specacol rar – și probabil irepetabil – să asiști la consemnarea întâlnirii dintre membrii Buraka Som Sistema, rezidenți în Lisabona, și un ambasador al tradiției muzicale și culturale africane de talia lui Mulatu Astatke, părintle etiopian al Ethio-jazzului. Sau să fii martor la întîlnirea unicat dintre Jaki Liebezeit, bateristul colosului krautrock Can, recunoscut pentru stilul său metronomic perfect calibrat și Bernard Purdie, unul dintre cei mai influenți și inovatori exponenți ai funk-ului, omul creditat pentru a fi colaborat, printre mulți alții, cu The Beatles, James Brown, Dizzy Gillespie și Cat Stevens.

Rând după rând și filă după filă, For The Record, deschide lumea fascinantă creată special pentru acest volum de conversațiile dintre Modeselektor și Mikky Blanco, Ben UFO și DJ Harvey, Robert Henke și Tom Oberheim, Matias Aguayo și Sly&Robbie, Benny Ill și Moritz von Oswald, Nile Rodgers și Martyn Ware, Gareth Jones și Metro Area, Cosey Fanni Tutti și Nik Void, Just Blaze și Paul Riser, Carsten Nicolai, Olaf Bender și Uwe Schmidt, Herny Chandler și Patrick Adams.

În plus față de aceste conversații, jurnaliști de top, printre care Philip Sherburne, Joe Muggs, Jeff ‘Chairman’ Mao și Sheryl Garratt, contribuie fiecare cu eseuri despre fiecare dintre personalitățile implicate. Împreună cu vizualurile, fotografiile și grafic designul impecabile create de Chris Rehberger de la agenția Double Standards, cartea este una dintre cele mai pline de substanță publicații despre starea curentă a muzicii și a industriei muzicale.

© @ RBMA