Orgue Electronique - Strange Paradise [Creme LP-09]

Orgue Electronique – Strange Paradise [Creme LP-09]

Strange Paradise va fi lansat la Crème Organization  pe 1 iunie și va purta semnătura unui producător mai obscur și mai talentat de muzică electronică – Orgue Electronique. Albumul este o combinație de house și electro foarte plăcută urechii și sufletului. 

Orgue Electronique, după cum este intitulat proiectul lui Brian Chinetti,  nu e un proiect cunoscut în cercuri largi pentru că la origini a creat multă muzică foarte experimentală. Să nu credeți că s-a dezis de vechile obiceiuri, însă experiența adunată cu multe sintetizatoare a reușit să se concretizeze într-un album foarte bine închegat și foarte complet. Artistul nu este nou pe scenă, lansându-și primele creații acum peste 10 ani, însă nu a reușit niciodată să-și potrivească stilul cu ce se asculta, de multe ori fiind prea avangardist pentru vremea lui. De data aceasta, însă, se pare că a nimerit momentul potrivit.

Strage Paradise  chiar este o creație ciudată pentru că reușește să îmbine un corp electro cu un suflet house plin de energie. De fapt, este un produs de așteptat având în vedere profilul casei de discuri la care a fost lansat, Crème Organization, un loc unde se lansează muzică doar de dragul sunetelor și nu de dragul banilor sau al publicului, iar formula lor garantează calitatea crescută a fiecărei lansări. Albumul este în creație de peste 5 ani și în tot acest timp a crescut, a fost șlefuit și finisat, a creat vise și așteptări pentru producător și se pare că toată așteptarea a meritat.

Muzica din toate cele 12 piese este mișcătoare, este genul de muzică ce pătrunde în măduva oaselor și te face să dansezi frenetic, este muzică cu sânge în fiecare ritm și bătaie, este muzică care te face să rămâi la petrecere până la final, este muzică care te face să uiți unde ești; de fapt te face să nu-ți mai pese unde ești. Toate cele 12 piese sunt perfecte pentru ringul de dans la orice oră a nopții.

Noi suntem impresionați în special de claritatea producțiilor. Să produci 12 piese agitate, aglomerate cu sunete precise, în succesiune rapidă, fără să sufoci ritmul sau atmosfera și să reușești să creezi o asemenea armonie între sunete este o reușită în sine. Nu știm dacă Strage Paradise va avea succes, poate nu e ceea ce caută publicul larg, dar calitatea și frumusețea acestuia sunt de necontestat pentru că este un album excepțional.

Printre punctele culminante ale albumului se numără nebunia electro de pe Whatchamacallit, Saturated, Real Rainforest  și Believe in Me. Albumului merită ascultat la calitate maximă, deci trebuie luat pe vinil.

mai multe despre Orgue Electronique găsiți pe Discogs

mai multe despre Crème Organization găsiți pe Discogs