DJ OVERDOSE - HIGHER AND HIGHER [PNKMN05]

DJ OVERDOSE – HIGHER AND HIGHER [PNKMN05]

Se pare că DJ Overdose a avut un plan mult mai complex decât am crezut pentru acest an pentru că a reușit să puncteze deja cea de-a treia lansare a acestui an, după un album foarte complex, Bizarro Worldși un mini-LP The Future Of The Planet.

Producătorul s-a afirmat ca muzician în scena locală din Haga care a dat naștere unor mărci foarte necomerciale precum Clone and Crème Organization. În mod curios, el nu se consideră parte a acestei scene, după cum mărturisește într-un interviu recent. Are și dreptate când afirmă asta. Efervescența acelei scene gravitează în jurul acid și house, a muzicii de dragul sunetelor, iar sunetul Overdose este unul centrat în jurul imaginilor și emoțiilor, dincolo de diferența de stil.

Higher and Higher este o lansare cu cinci piese foarte diverse, dar unite prin peisajul expus. Cea mai completă dintre ele este cea inițială, Sneaking, care cuprinde totalitatea elementelor cu care s-a experimentat pe parcursul celorlalte patru. Indiferent de construcția abordată, ceea ce atrage la Dj Overdose este abilitatea sa de a transpune imagini și emoții în sunete. „Cinematic” ar descrie cel mai bine sunetul său, plin de momente de cotitură, tensiune, dar și momente de ritm și cursivitate. 

Noi suntem în mod special atrași de modul în care el folosește sintetizatoarele pentru a umple atmosfera cu fragmente scurte de energie. Aceasta este cea mai caracteristică trăsătură a sunetului său și elementul care-i dă putere și-l face de auzit.