John Heckle - Desolate Figures [TABR 022]

John Heckle – Desolate Figures [TABR 022]

John Heckle tocmai și-a publicat cel de-al doilea său album, Desolate Figures, la Tabernacle în Germania. El este unul dintre puținii artiști interesanți care au apărut din Anglia în ultimii ani și pare a fi și unul dintre cei mai promițători.

A avut un debut destul de prematur pentru că a reușit să pună pe piață prima sa lansare la frageda vârstă de 16 ani sub pseudonimul Hek și, după ce a stors încă două apariții, a urmat o perioadă de doi ani de obscuritate, iar proiectul său inițial nu a reușit să crească.

În 2010 John Heckle a reușit să se reinventeze, iar prima sa lansare a reușit chiar să câștige un premiul Qwartz Electronic Music, acordat în 2012 la categoria Discovery, iar de atunci este într-o continuă ascensiune. Lansările sale la Mathematics RecordingsCrème Organization și Tabernacle au văzut un succes decent dar nu suficient pentru a-l face pe deplin recunoscut. Primii doi ani au fost mai agitați, iar planul de apariții pentru 2013 a fost sacrificat parțial pentru finalizarea acestei lansări.

Desolate Figures este al doilea album al producătorului și este o lansare mult mai bine articulată, semn că autorul trece printr-un proces rapid de perfecționare. Cu toate acestea, el este departe de a realiza o operă unitară. Albumul este o colecție de sunete care au fost alăturate fără un scop anume, iar unele dintre ele contrastează puternic cu sunetele vecine. Cu toate acestea, atmosfera generală degajată este destul de bună iar asta ne face încrezători în potențialul producătorului. Se remarcă Blindman’s Bluff, o armonie ritmată foarte bine executată, Something For Your Distorted Mind și Power of Two. 

John Heckle – Desolate Figures este disponibil pe juno
mai multe despre johnheckle.com