Amsterdam Dance Event: Playground

Amsterdam Dance Event: Playground

Amsterdam Dance Event va avea loc între 17 și 21 octombrie și anul acesta organizatorii vor introduce un al treilea set de activități specifice evenimentului pe care le-au grupat în programul ADE Playground.

Până la această ediție, centrul festivalului a fost concentrat pe manifestările nocturne din cluburi reunite în programul ADE Festival, care reunește anul acesta peste 800 de prestații în 5 seri, și a fost completat de ADE Conference, care conține seriile de ateliere de lucru și de conferințe specifice.

De la această ediție va fi introdus și ADE Playground care va avea rolul de a ține ocupați cei peste 200 000 de vizitatori programați. Organizatorii își propun să permită participarea la acest eveniment parțial gratuit, iar la unele manifestații participarea va fi restrânsă.

ADE Playground va avea în vizor patru componente: Echipamente, Expoziții, Film, În magazin.

Ca parte a primei componente vor fi invitați producători de echipamente renumiți precum Akai Professional/Numark, Native Instruments, Pioneer și Hercules,  pentru a deschide standuri speciale unde vor organiza ateliere de lucru și demonstrații de echipamente, unele dintre acestea fiind găzduite de artiști renumiți.

În ceea ce privește expozițiile, organizatorii vor pregăti expuneri de artă, atât fotografică cât și grafică. De văzut va fi expoziția casei de discuri Oz, care va pregăti o prezentare a seriei de coperte de lansări acid din anii 80′-90′.

La ADE Playground, o mare parte a programului este rezervată expunerii de filme. În 17 octombrie, odată cu deschiderea evenimentului va fi difuzat pentru prima dată și documentarul Influence, care spune povestea succesului muzicii dance olandeze. Filmele prezentate în cadrul acestui program vor fi centrate pe cultura care s-a dezvoltat în jurul muzicii.

Diferite case  de discuri vor organiza diferite manifestări în cadrul magazinelor găzduite de artiști renumiți. Tiefschwarz, Terry Tone, Maceo Plex, Paul Hazendonk sunt doar câțiva dintre cei care au fost deja anunțați ca gazde pentru asemenea evenimente la care participarea este gratuită.

Programul complet rămâne a fi completat, întrucât încă mai este timp suficient până la eveniment.

Mai multe informații, mai complete, sunt disponibile pe amsterdam-dance-event.nl