Amsterdam Dance Event bate noi recorduri

Amsterdam Dance Event bate noi recorduri

Cea de-a 17-a ediție a Amsterdam Dance Event a avut loc în orașul omonim între 17 și 21 octombrie. Pentru 5 zile, orașul s-a colorat în galben și negru, culorile festivalului, și s-a umplut cu peste 200 000 de vizitatori și cu 3 800 de specialiști din domeniu de pe întregul glob.

Noile cifre sublinează calitatea evenimentului și îi asigură poziția de lider între manifestațiile organizate pentru muzica electronică.

Anul acesta festivalul a crescut în continuare și a ajuns să găzduiască 1 700 de artiști în 75 de cluburi și localuri. Programul ADE Playground a fost un real succes, găzduind proiecții de filme, discuții, prezentări de produse și artiști, precum și câteva evenimente speciale în cadrul magazinelor.

200 000          vizitatori
3 800               invitați din domeniu
1 700               artiști
75                    cluburi și alte localuri
350                  jurnaliști/media

De remarcat este și raportul prezentat de organizatori, care au încercat să stabilească valoarea scenei olandeze de muzică electronică. Prin acest document s-a subliniat faptul că toată industria generează venituri de peste jumătate de miliard ( 587 de milioane) €. Documentul este disponibil pe site-ul organizatorilor.

În cadrul evenimentului s-au decernat și premiile DJ Mag Top 100. Nu e nicio supriză câștigătorul, Armin van Buuren, iar restul câștigătorilor îi puteți verifica pe site-ul oficial.

mai multe informații pe amsterdam-dance-event.nl