Lotide își lansează albumul de debut pe casetă!

Lotide își lansează albumul de debut pe casetă!

Lotide este un artist experimental care tocmai a debutat pe scena american cu un album destul de interesant, intitulat Moonless, lansat la proaspăta casă de discuri Astro:Dynamics. De abia lansat, artistul deja este nostalgic duă niște tehnologie mai clasică.

Albumul este o colecție intensă bucăți atmosferice intense, aproape psihedelice. Piesele sunt, mai bine descrise, straturi de zgomote și vibrații și care, folosite bine, pot da un farmec aparte oricărui set de muzică electronică.

Albumul este decent, dar nu iese în evidență în mod special prin sunetul conținut ci prin formatul în care a fost lansat. Într-o lume în care toată lumea vede vinilul ca etalon al calității, Lotide preferă să-și pună munca pe casetă.

Ar fi drăguț să credem că artistul a preferat acest format pentru că preferă sunetul greu și plin de sunete statice al unei benzi magnetice, dar ar fi departe de adevăr. Cel mai probabil alegerea are mai mult de a face cu strategia de marketing și trebuie să recunoaștem că este o metodă bună de a atrage atenția. Caseta nu este un format apreciat nici măcar de colecționari.

mai multe