Marc Houle & Miss Kittin - Where is Kittin? [IT022]

Marc Houle & Miss Kittin – Where is Kittin? [IT022]

IT022 este o colaborare între Miss Kittin și Marc Houle intitulată Where is Kittin? și conține doar patru piese pe vinil, iar varianta digitală are două piese bonus. Printre cei care au contribuit cu remixuri se găsesc Dubfire și John Foxx & The Maths.

Pentru noi, colaborarea dintre cei doi pare nefirească și una foarte forțată. Miss Kittin s-a implicat într-o altă colaborare de dragul renumelui și nu credem că e greșit să presupunem că setea de renume dublată de o lipsă acută de inspirație a împins-o într-o colaborare cu Marc Houle, precum a elaborat recent și cu Oxia. Nu spunem că e greșit ca artiștii să colaboreze, ci doar că e greșit ca aceste colaborări să se facă pentru motive pur comerciale, evidente până la urmă, dacă e să ascultăm discul.

Din totalul de șase piese patru sunt remixuri și toate eșuează în a ieși în evidență. Nici măcar Dubfire nu reușește să îndrepte originalul, chiar dacă el este cel responsabil de versiunea de club a pieselor. Fiecare autor are o influență majoră într-o piesă. Where is Kittin este opera lui Marc Houle care îi reia la indigo stilul tot mai sec pe zi ce trece. Dintre cele două piese doar Black Star pare a avea potențial pentru că are o diversitate sănătoasă în sunete, precum au majoritatea pieselor artistei.

Din fericire Where is Kittin este o lansare secundară care însoțește albumul Calling From the Stars, care va fi lansat de Miss Kittin  pe 22 aprilie. Așadar, sperăm că toate colaborările dubioase să nu-și găsească loc și pe album. E suficient să fie lansate separat.