Miss Kittin – All You Need [mobilee073]

Începutul acesta de an o aduce în prim-planul scenei pe Miss Kittin cu un release ușor atipic pentru stilul ei. Este vorba despre EP-ul „All You Need”, un release cu o atmosfera halucinantă pe alocuri.

 

Artista franceză nu mai are nevoie de nicio prezentare pentru că în cei peste 10 ani de când este pe scenă, a reușit cu fiecare release să-și mai extindă renumele. De-a lungul timpului a avut colaborări cu Golden Boy, Sven Vaeth și cu The Hacker și deși nu a fost un artist foarte activ în studio, a reușit de fiecare dată să-și satisfacă fanii prin rarele discuri lansate.

„All You Need”  nu face excepție de la cele spuse mai sus și cred că va mulțumi chiar mai mult decât doar câțiva fani. Pe lângă versiunea originală, release-ul mai are două remixuri din partea lui Lee Van Dowski  și Gesaffelstein. Acesta din urmă este un artist relativ nou pe scenă, apărând de abia în 2008 cu un release mai italo-disco, care nu a primit prea multă atenția în acea perioadă. Lucru ciudat de altfel, pentru că după ce asculți rezultatul muncii sale pe piesa franțuzoaicei te aștepți să fie un artist destul de titrat. Noi am stat un pic să ne întrebăm cum de nu găsim mai multe release-uri de la acest artist pentru că afișează un sunet foarte bine gândit și experimentat. Remixul realizat de el este excepțional: intens, hipnotic și foarte atmosferic. Prin basul ușor distorsionat, piesa primește o puternică influență electro care contrastează puternic cu restul sunetelor prezente. Ecouri subtile, bucăți sombre și armonii haotice, elemente pentru un sunet obscur și sinistru. Totuși, acest remix este preferatul nostru, deși se pare că majoritatea artiștilor îl preferă pe celălalt.

Pe de cealaltă parte, Lee Van Dowski este un artist mai vechi în breaslă, activând încă din 2003 pe scena producătorilor, odată cu albumul său electro-experimental „ A Lego Element”. Momentan el activează la label-uri precum Cadenza și B-Pitch Control, fiind un artist bine stabilit în această comunitate. Cu asta în minte, este ușor de imaginat stilul pe care l-a abordat pentru a concepe remixul său: un ritm mai agitat, mai mult tech-house și mai multe efecte pe un fundal mai curat. Haosul din remixul anterior este înlocuit cu o repetiție mecanică a sunetelor  și o utilizare curată a părții vocale. De fapt, această versiune nu ne prea încântă pentru că nu aduce nimic nou în peisaj.

Totuși, încă nu am vorbit de piesa originală, doar este vorba de un release al unei artiste franceze, care se luptă cu atâtea stereotipuri la puterea a doua, fiind în același timp și de origine franceză și artistă. Ziceam la început că release-ul este mai atipic pentru aceasta. Lucru cu totul adevărat: nu mai auzim acel electro punk, care explodează brutal în urechile ascultătorilor și relevă atâtea sentimente ciudate în ascultători. Cu acesta avem posibilitatea de a asculta un sunet foarte matur și cultivat, diferit prin sentimentele propagate prin sunete. Piesa este foarte frumoasă iar elementul principal în jurul căreia s-a construit totul este vocea artistei care șoptește, într-un mod aproape erotic, cuvinte intense, pline de emoții.

Pe alocuri vocea este într-atât de hipnotizantă încât crezi că tot de ce ai nevoie e piesa asta, să meargă la nesfârșit și sperăm să o întâlnim la cât mai multe petreceri.