Peninsula oferă acces liber persoanelor cu dizabilități

Peninsula oferă acces liber persoanelor cu dizabilități

Persoanele cu dizabilități vor avea acces liber la evenimentele din cadrul celei de la XI-a ediții a Festivalului Peninsula, între 18 și 21 iulie, din Valea Gârbăului, situată în Padurea Făget din Cluj-Napoca. Totodată, o reducere de 50% a biletului de intrare va fi oferită și unui însoțitor.

„Serviciul de Ajutor Maltez în România salută inițiativa organizatorilor Festivalului Peninsula de a încuraja și facilita accesul persoanelor cu dizabilități la acest eveniment de mare anvergură care va avea loc, în premieră în acest an, la Cluj-Napoca. Astfel, acestea se vor putea bucura de oportunitatea de a participa la concertele propuse în cadrul festivalului și la diversele activități recreative și de socializare, vor avea ocazia de a cunoaște și interacționa cu alți participanți”, a declarat Barla Zsuzsa, secretar general SAMR.

Pe teritoriul Peninsula vor fi amplasate toalete special amenajate pentru persoanele cu handicap. Cei care doresc să se înscrie pe listă o pot face și la sediul Serviciului de Ajutor Maltez din Cluj-Napoca, din str. Nuferilor 1/9, la adresa de mail maltez@maltez.ro sau la numărul de telefon 0264 595 801. Termenul limită de înscriere pe listă este 10 iulie.

Serviciul de Ajutor Maltez în România (SAMR) este o asociație non-profit cu sediul la Cluj-Napoca, având 22 de filiale și sucursale în țară. A dezvoltat o rețea națională de servicii sociale, în cadrul căreia activează 1.200 de voluntari, din care 500 sunt tineri. Programele și activitățile oferite se adresează celor aflați în nevoie, de la copii orfani și persoane cu dizabilități până la vârstnici izolați la domiciliu. În momentul de față asociația derulează peste 100 de programe sociale pentru 4.000 de beneficiari direcți.

Concerte anunțate la Festivalul Peninsula:

18 iulie: Kaiser Chiefs (UK), Paul Kalkbrenner (DE), Utah Jazz & Stamina MC (UK), Şuie Paparude (RO)

19 iulie: Emir Kusturica (SRB), DragonForce (UK), , Benga (UK), Camo&Krooked (A) feat. MC Youthstar (UK/FR), The Sweet Life Society (IT)

20 iulie: Ska-P (ESP), Marky Ramone’s Blitzkrieg (US), N.O.H.A. (CZ, DE, US)

21 iulie: Rotfront (DE), Ocho Macho (HU)

Festivalul Peninsula are loc între 18 și 21 iulie în Cluj-Napoca, pe Valea Gârbăului. Biletele pot fi achiziționate pe site-urile eventim.ro, eventim.hu și eventim.de, precum și în rețeaua Eventim. Ca noutate, anul acesta organizatorii au pus în vânzare două tipuri de abonamente în funcție de opțiunea privind folosirea camping-ului și a facilităților aferente. Până pe 17 iulie prețul unui abonament este de 180 de lei,iar la fața locului poate fi achiziționat cu 210 lei. Abonamentele care includ facilitățile de campare costă 210 lei (până pe 17 iulie), respectiv 240 de lei (la fața locului). Biletul de o zi costă 70 de lei până pe 17 iulie și 90 de lei dacă este cumpărat de la intrarea la festival.

Festivalul Peninsula are loc cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca.