Deetron - Character EP [MM168]

Deetron – Character EP [MM168]

Deetron este un artist care de prea multe ori a ajuns la urechea publicului doar pentru că dj mai notorii îi pun producțiile cu mare succes, dar din fericire asta nu l-a descurajat să-și continue treaba. Producătorul a ajuns în 15 ani de carieră la peste 30 de lansări și dă dovadă de o constanță ieșită din comun, reușind să nu rateze niciun semestru fără o lansare. 

A pornit de la techno și a ajuns în scurt timp să încorporeze elemente de house, soul, funk și acid. Deși a trecut prin multe influențe, sunetul său actual este destul de bine definit și nu suferă la niciun capitol, structural sau de conținut, dovedind că știe să-și folosească toată experiența pentru a pune elementele care trebuie, unde trebuie. Deetron este un producător destul de subapreciat, dar din fericire asta nu se resimte în lansările lui, în care reușește întotdeauna să păstreze o vibrație pozitivă.

Cea mai recentă lansare a sa este Character EP  și este programată pentru lansare pe 24 iunie. Discul conține de abia două piese originale alături de o variantă simplificată a uneia dintre ele. Cu greu ne putea aștepta de la Deetron la un alt tip de lansare pentru că arareori se aventurează să pună altfel muzică pe piață. Măcar conținutul compensează.

Can’t Love You More este piesa de debut și este o mostră foarte bună de simbioză între partea vocală și ritmurile calde, iar punctul ei forte este linia de bas construită cu o măiestrie aparte fiind în același timp și subtilă, dar și puternică. A doua piesă este Character și este construită cu aceleași teme ca prima, dar fără partea vocală. Ambele radiază o energie foarte bună și suntem convinși că vor avea un efect devastator pe ringul de dans.

Sunetul actual al lui Deetron merge într-o direcție în care s-a pornit și Joris Voorn. Din păcate d-nul Voorn s-a rătăcit în ultimii ani și a arătat că drumul pe care a ales să meargă este o cale înfundată. Să sperăm că Deetron va avea mai multă inspirație pentru a trece la următorul nivel și că nu se va pierde și el pe drum.