Cristian Vogel – Time to feed the alien [Snork25]

Renumitul artist experimental Cristian Vogel revine cu încă un release în stilul caracteristic – inovator și inedit. Release-ul, intitulat „Time to feed the alien”, impresionează prin sunetele sale nemaiauzite care reușesc să lărgească orice orizont al muzicii electronice.

„Fed forward”, prima piesă de pe acest release înfățișează încă o dată talentul de a rescrie manualul muzicii electronice, specific producătorului. Dacă asculați piesa să nu încercați să catalogați sunete pentru că tot ce știați despre muzica electronică vă va fi inutil. Tot aranjamentul muzical ducem cu gând la o scenă brutală dintr-un film SF și pare că are o origine cu adevărat nepământeană. Deși sunetele sunt cu adevărat dubioase și nu pare a fi genul de muzică pe care să danseze gentilele fete sunt convins că orice dj îndrăzneț va încerca să nenorocească mințiile publicului la orele matinale ale dimineții.

Cea de-a doua bucată de geniu de pe release – „Fed backward” continuă ritmul inimos al piesei. Spun inimos pentru că sunetele auzite sunt o imagine în oglindă sonică a ritmului inimii, sintetizând la maxim ritmul vieții.

Descrierea făcută ai sus nici nu se apropie de puterea sunetelor din release pentru că, în esența lui, release-ul este o adevărată nebunie, ceva cu adevărat nemaiauzit și de-a dreptul șocant. În recenzia oficială se spune că release-ul trebuia să conțină un avertisment la sănătate precum cele pe care le vedeți la TV când sunteți avertizați că puteți avea vedenii din cauza unui produs. Asta este foarte adevărat, ar orice ascultare a release-ului la volum mai tare trebue făcută cu grijă, pentru că e un produs netestat în laborator.