Anthony Rother – Popkiller2

La aproape 6 ani de la „Popkiller” Anthony Rother revine cu a doua parte a aceluiași concept, continuând și finalizând un cerc la care, sincer nu cred că se aștepta nici el.

Partea întâi se prezintă foarte masculină și puternică cu teme precum „Father” și „Day” și cu linii de bas agresive și puternice, într-un stil electro brutal chiar. Continuând stilul electronic, se lansează și „Popkiller 2”, la care se adaugă teme precum „Night” și „Mother”, piese care contrastează cu cele din prima parte, atât ca sound cât și ca mesaj, și  evident mai sensibile și oarecum mai visătoare. Inovatoare, pentru stilul lui, ni se par „Cinema”, „Skyline” și „Gates” pentru faptul că se detașează foarte mult de sunetul Rother. Lipsește linia de bas masivă electronică, în schimb făcându-și loc un techno liniștit și tranșant, ca-n povești, metaforic vorbind. În fapt, Anthony ne arată faptul că-și poate depăși emblema electro și trece din sfera sci-fi în acea de techno muzical. Sperăm să vă încânte și pe voi cel puțin la fel de mult cum ne-au plăcut nouă. O nouă preferință a noastră de album este „Mother”, piesa manifest de pe acest album. O piesă plină de emoții, sensibilitate și recunoștință prin care artistul parcă i se destăuine într-un mod nemaiîntâlnit. Aceeași linie sentimentală e continuată și de „Grab your life” care, deși este diferită are un dramatism superb.

Așadar, cu acest release, Rother a reușit să încheie un drum pe o cale neobișnuit de lungă. Se pare că timpul petrecut în studio cu producția l-a ajutat să se concentreze mai bine, să-și calculeze puterile și să vină în față cu o strategie total regândită și cu atât mai incitantă. Se pare că produce din nou liber, în sensul strict artistic, descătușind toate forțele creative asupra auditorului.

Nu putem decât să-i mulțumim pentru încă un album foarte bine făcut și prin prisma emoțiilor sale, impresionant.

Vă invităm să vizualizați un scurt „Making of..” al acestui release, care arată detalii privind munca artistului.

 

 

Albumul complet îl găsiți la

http://www.whatpeopleplay.com/albumdetails/null/id/24696