Xenia Beliayeva – Ever Since

Xenia Beliayeva este unul dintre acei artiști de care ai auzit o dată, apoi peste ceva vreme realizezi că într-un timp mega-scurt au ajuns în vârful ierarhiilor mondiale…

Pasul către prima scenă muzicală l-a făcut la label-ul lui Anthony Rother – Datapunk, unde a reușit să-și construiască o reputație de non-conformistă și să-și definească stilul propriu. Albumul a fost anticipat de un release pe 12″ în care prezenta single-ul „Ever sincer”, prezent și pe acest album, împreună cu câteva remixuri foarte bune de la artiști precum Detroit Grand Pubahs sau  Ezequiel Sanchez. Uimitoare a fost lansarea și unui videoclip pentru acest single pentru care a acordat o atenție sporită și sincer, se aude.

Să trecem la album. Practic, era oarecum de așteptat o lucrare de anvergură și inovatoare din partea ei, dar s-a autodepășit. În mare păstrează stilul care a consacrat-o, dar reușește să combine pe parcursul celor 9 piese acorduri care variază de la agresivitate la gingășie și sensibilitate. Ciudat pentru un sunet atât de întunecat. Practic ea reușește să stabilească un nou reper pentru producătorii de dance printr-un sunet liniștit , întunecat și plin de afectivitate.

Ce ne place foarte mult din acesta este prezența versurilor, ceea ce o încadrează între puținii artiști din domeniu care depășesc limitele unor beaturi și sunete abstracte. În special piese precum „New Day”, „Sattelite” sau „Ever since” au o căldură aparte și un sunet foarte liniștitor, care o recomandă ca o artistă de mare potențial.  Desigur, sunt și track-uri pentru stările mai agresive – „Mind Damage” este una dintre ele, preferata noastră de pe album. Un ritm tribal, agresiv și sunete grele combinate cu stilul caracteristic creează un monstru atât pentru cluburile întunecate cât și pentru diminețiile târzii.

Un mare joc de umbre, dragoste, afectivitate și ură, unde nici o piesă nu o anticipează pe următoarea și care o recomandă pe artistă ca una dintre artiștii care nu trebuie scăpați din ochi în perioada ce vine.

Noi am prins albumul pe whatpeopleplay dar o găsiți și pe beatport