Legowelt - The Paranormal Soul [CJFD016lp]

Legowelt – The Paranormal Soul [CJFD016lp]

Al nouă-lea album semnat de Legowelt va intra pe piețe pe la mijlocul acestei luni. Este intitulat The Paranormal Soul  și conține cele mai misterioase sunete produse de artist până acum, demonstrând încă o dată abilitatea sa de a inova. 
The Paranormal Soul 
este o evoluție în sunetul Legowelt și abordează câteva laturi care nu au fost exploatate până acum. Pe parcursul albumului influențe din detroit, chicago și uk rave se împletesc într-o masă omogenă care te prinde foarte repede. Se pare că artistul are și o latură mai brutală în sinea sa, abordând ritmuri și construcții mai agresive. Albumul impresionează atât prin varietate cât și prin calitate, trăsături care sunt de așteptat din partea unui om cu o istorie ca cea a autorului.

Cu totul aparte este Voice of Triumph, o piesă cu o tonalitate mult mai agresivă și realistă, în contrast cu stilul visător practicat de Legowelt. În aceasta se simte încercarea artistului de a crea o abordare globală a sunetelor, implementând elemente din detroit techno. Deși încercarea este una reușită, trebuie să recunoaștem că stilul rezultat nu e pe măsura artistului, iar decalajul se aude. În schimb, influențele rave se mulează foarte bine pe ce face artistul, după cum se aude din Rave Till Dawn și Sketches from Another Century. De asemenea influențele house se potrivesc de minune cu ce face artistul, iar ca exemple amintim Clap Yo Hands și Elementz of Houz Music.

În rest, vă puteți aștepta la construcțiile clasice ale artistului, cu sunete mult mai îngrijite, datorate, din câte auzim, unei schimbări de aparatură. O noutate în acestea este bogăția de armonii care au fost incluse pe fundalul fiecărei piese și care crează o atmosferă plină de tensiune, chiar misterioasă. Piesa emblematică pentru acest album este A Cold Winters Day,  în care artistul a reușit să includă cele mai bune sunete pe care le-a putut produce de această dată, iar aglomerația sonică nu face decât să arate grija pe care artistul a acordat-o individualizării fiecărui element. Renegade of a New Age  este de asemenea una dintre piesele care ies în evidență, alături de To the HomelandTransformation of the Universe sau I Only Move for U. 

Legowelt este un experimentalist prin excelență, iar producțiile sale îi vor împinge limitele întotdeauna, încercând să cuprindă cât mai multe elemente. Încă de la începutul carierei el nu s-a încadrat într-un gen muzical și după primele lansări deja și-a creat un sunet propriu, iar albumul de față, deși este diferit de ceea ce a făcut până acum, se încadrează în filosofia Legowelt. The Paranormal Soul este un album cu un sunet așteptat, dar care este, în esența sa, ceva foarte nou și proaspăt.

Legowelt – The Paranormal Soul este disponibil pe clone.nl.