John Beltran – Ambient Selections [88dsr/jbt-lp1-ltd]

Weekendul acesta suntem hotărâți s-o lăsăm un pic mai moale și să încercăm să recuperăm orele de nesomn de weekendul trecut, care urmează după orice ediție de Delahoya. În consecințăm dorim să vă recomandăm o lansare cu totul specială semnată de eroul techno – John Beltran.

altArtistul nu s-a remarcat niciodată pentru o activitate de producție foarte mare, preferând să lanseze discuri rar și de calitate. De asemenea a încercat tot timpul să evite să fie catalogat într-un anume stil, preferând să experimenteze cât mai mult, încercând să lucreze atât la proiecte detroit cu Carl Craig și Derrick May cât și la proiecte mai jazzy. De față avem o compilație excelent executată de dânsul, cu materiale atmosferice, unele dintre ele lansate anterior la case de discuri precum PeaceFrog și R&S.

Albumul de față vine însă de la Delsin Records ceea ce este oarecum șocant pentru că cei de la Delsin sunt recunoscuți mai mult pentru muzică mai experimentală și mai agitată, nu pentru ambiental.Oricum, asta nu ne împiedică să considerăm munca lui John Beltran unul dintre cele mai bune albume ambientale pe care le-am auzit.

Deși muzica ambientală este, în general, ușor de făcut, acesta este un stil foarte limitat pentru că sunt foarte puțini artiști care îndrăznesc să vină cu idei noi. Cu toate acestea, în albumul de față se simte experiența artistului dobândită în cei aproape 20 de ani de producție, oferindu-ne o coloană sonoră plină de viață, în care fiecare sunet este parcă o bucată dintr-un masaj sonic.

Pe scurt, este fundalul sonor excelent pentru a ne relaxa acest weekend!

Tracklist:

 

a1. John Beltran – Collage Of Dreams
a2. John Beltran – Miss Weird
b1. John Beltran – Sweet Soul
b2. John Beltran – Soft Summer
c1. John Beltran – Morning At The Window
c2. John Beltran – Anticipation
c3. John Beltran – Brilliant Flood
d1. John Beltran – Water Colored Dreams
d2. John Beltran – Snowdrifts
e1. John Beltran – Everything Under The Sun
e2. John Beltran – Expecting
e3. John Beltran – Sub Surface
f1. John Beltran – Gutaris Breeze
f2. John Beltran – Collage Revisited
f3. John Beltran – Vienna

 

Link