John Heckle - Baiyun Mountain [mos020]

John Heckle – Baiyun Mountain [mos020]

Deși John Heckle tocmai și-a lansat cel de-al doilea său album, Desolate Figures, se pare că și-a păstrat așii în mânecă pentru a-i folosi la debutul său la MOS Recordings cu Baiyun Mountain.

Desolate Figures a fost o operă chiar conservatoare față de Baiyun Mountain care prezintă o altă față a producătorului. Atmosfera din această lansare este mult mai plină de viață, iar compunerea ei pare că l-a solicitat pe îndelete pe autor datorită amestecului foarte dens de sunete.

Muntele Baiyun este situat în apropiere de capitala provinciei  Guangdong, Guangzhou, în China, iar discul este o descriere credibilă a acestei zone. Deși influențele orientale radiază subtil din construcțiile sonore, cel mai bine se simte agitația specifică unei zone turistice.

Prima piesă de pe disc este Cactus Jack și expune talentul autorului în a înșira elemente acid pe ritmuri amețitoare. Cea de-a doua, Birds With Vertigo este mai brută în construcție, dar la fel de agitată și plină de energie. Încheierea, Baiyun Mountain, este o revenire la stilul obișnuit, mai liniștit, al producătorului. Sperăm ca discul să facă ravagii la petreceri. Elementele necesare sunt acolo, mai vrem doar dj care să le folosească.

John Heckle – Baiyun Mountain este disponibil pe webshopul delsin