Extrawelt - Vorsprung Durch Hektik [BOXER 081]

Extrawelt – Vorsprung Durch Hektik [BOXER 081]

Cei doi din spatele proiectului Extrawelt sunt Arne Schaffhausen & Wayan Raabe, doi producători care s-au lansat inițial pe scenă promovând goa și psy trance. Primul lor proiect care a implicat muzică în ritm de 4/4 a fost în 1997 și, deși în prezent Extrawelt este proiectul lor principal, nu au renunțat nici acum la stilul lor inițial, păstrându-l pe plan secundar. Între timp au mai produs și trip-hop și electronica, o mărturie în plus la măestria lor ca producători.

Proiectul sub al cărui nume este lansarea de azi ne-a atras atenția încă de la primul release, în 2005, când „Soopertrack” reușea să facă mulțimile să-și piardă mințile. Mai târziu „Titelheld”a devenit una dintre piesele noastre preferate, care ne place la nebunie și în ziua de azi.

Așadar, nu este un secret că acest proiect este unul dintre preferatele noastre și ascultăm cu interes fiecare nouă lansare de la ei. Nu mică ne-a fost mirarea când am ascultat  „Vorsprung Durch Hektik” să aflăm că sunetul este țesut cu o exactitate care ar face invidios și un paianjen.

Prima dintre piese dă numele lansării și aceasta încântă printr-o atmosferă excelent construită, pe care se zăresc acorduri cristaline, într-un joc melodic zguduit de bași antrenanți. „Extrawelt” a reușit întotdeauna să creeze muzică antrenantă, cu o atmosferă îmbietoare și pe alocuri chiar melancolică, tradiție de care nu se dezic nici acum.

Preferata noastră de pe acest album este „Yummy Unbroken”, un exemplar de techno avangardist clasa premium în care se împletesc elemente ambientale cu armonii amețitoare, peste un fundal de sunete puse parcă la întâmplare, dar care reușesc să trezească interesul oricui. Aproape că ne enervează cu piesa are doar 5:42, deși parcă sunetele au potențialul de a duce o noapte întreagă în spate.

„Vorsprung Durch Hektik” înseamnă progres prin stres ceea ce e, de multe ori, adevărat, pentru că fiecare stare extremă ne face mai puternici, la fel cum această lansare, duce muzica electronică un pas mai departe.