Mihai Popoviciu – The Unexpected Truth [Highgrade097d]

 

Iată că, într-un final, a fost lansat albumul de debut al lui Mihai Popoviciu pentru care ne-am pregătit încă din iarnă, de cum am auzit primele zvonuri despre el. De fapt, de la primele lui lansări am început să ne gândim la un posibil album din partea lui. După atâta timp, se ridică albumul la așteptările publicului?

alt

Pe parcursul celor 10 piese albumul radiază o atmosferă destinsă și foarte caldă, potrivită atât pentru dans cât și pentru ascultat acasă, ca metodă de relaxare după o zi agitată, pentru că ritmul pieselor are puterea de a te pune înapoi pe picioare oricât de obosit ai fi. Sunetele prezente pe acest album îl încadrează pe artist în sfera tech-house și deep house, desăvârșindu-și stilul pe care ni-l prezintă de ceva vreme pe lansările sale.

Conceptual vorbind, lansarea este o oglindire a motorului imaginativ al artistului, fiind împărțit în două secțiuni, indicate de două piese distincte: „View From The Outside” și „View From The Inside” despărțite de un intraludiu atmosferic difuz. Astfel munca artistului este redată prin două filtre diferite: în prima parte prin filtrul perceptiv al martorului la procesul de producție, iar în a doua parte prin filtrul propriei conștințe, care participă activ la crearea sunetelor.

Ca în viața de zi cu zi, totul pare mai frumos când e privit cu proprii ochi, așa și partea a doua este mai interesantă pentru că este mult mai dinamică și mai plină de viață decât prima parte, în care pasivitatea martorului este evidențiată de sunete mult mai profunde și ritmuri mai relaxate.

Într-un final, merită albumul atenția care i se oferă?

Desigur. Fiecare sunet se remarcă prin precizia cu care este făcut și prin claritatea sa, dovadă a faptului că artistul a stat mult de tot să finiseze la maxim fiecare secundă din el. Nouă ne-au plăcut foarte mult și părțile vocale care relevă aceeași atenție în producție. Nu putem să disecăm opera și să privim fiecare piesă individual pentru că s-ar pierde mult din ceea ce încearcă Mihai să ne transmită.

Contrar sugestiei tilului, adevărul despre opera lui Mihai Popoviciu este foarte așteptat: o operă de calitate care-i deschide foarte multe porți artistului.

Recomandăm: Central HK, Harpoon și Underwater Hero .