Mihai Popoviciu – Trapped In Brackets [HIGHGRADE087]

Ne bucurăm foarte mult când mai dăm din când în când peste un release românesc de calitate pentru că ne dă posibilitatea să scriem și despre ceva autohton. ne-ar plăcea și mai mult dacă marea majoritate a recenziilor ar fi la muzică românească, dar din păcate mai este foarte mult până atunci. Release-ul românesc despre care vom scrie astăzi este cel al lui Mihai Popoviciu, „Trapped in Brackets”, lansat la începutul lunii decembrie.

 

Întotdeauna ne-a plăcut producțiile lui Mihai, dovadă este faptul că la fiecare petrecere mai electro sperăm să auzim și „Televised Society”, deși arareori se întâmplă asta.Totuși, acel disc a fost lansat acum multă vreme și de atunci multe s-au schimbat pentru acest artist.

„Trapped in Brackets” ne prezintă o latură mult mai serioasă a acestuia, practic o maturizare a sunetului care-l caracterizează pe artist. Sunetul este mult mai cald și mai liniștit dar suficient de dansat încât să fie un succes. EP-ul are trei piese și le văd pe toate trei animând petreceri in extremis, ori la afterhours, ori la warm-up. Oricând ar fi puse, atmosfera care rezonează din ele ar pune în mișcare și cei mai leneși petrecăreți.

Preferata noastră este „Second Scale” pentru că are o prezentare mult mai abstractă, presărată fiind cu un ecou repetitiv printre bași suficient de agresivi. Să nu desconsiderăm și ultima piesă de pe EP, „Adviced”, care are o parte vocală foarte bine potrivită atât cu ritmul de pe fundal, cât și cu realitățile scenei muzicale.

Dincolo de simplele aparențe din câteva piese, release-ul are și un mesaj mai greu de descifrat. Potrivit titlului, cine este prizonierul unei categorii din care cu greu se poate evada. Să fie vorba despre artist sau doar de întreaga scenă electronic?

Zic să așteptăm albumul lui Mihai Popoviciu din mai 2011 pentru a ne lămuri.