Mihai Popoviciu - Sortable EP [PRDIG010]

Mihai Popoviciu – Sortable EP [PRDIG010]

Ultima lansare a lui Mihai Popoviciu este Sortable EP, publicată la Popcorn Records, și aduce câteva schimbări în bine ale sunetului său de la ultima întâlnire a noastră.

Ultima dată când l-am analizat pe d-nul Popoviciu tocmai lansase EP-ul Glow și se bucura din plin de renumele de cel mai prolific producător român. Astăzi situația este ceva mai diferită: cel puțin statutul de „cel mai prolific” este serios amenințat de Cosmin TRG. Noi sperăm ca această concurență să creeze un pic de presiune pe artist, cel puțin să fie o motivație în plus pentru a produce sunete noi.

Această lansare cuprinde doar două piese originale și un remix semnat de D’Julz. Prima dintre ele, Sortable aduce câteva elemente noi în structura producătorului. Se remarcă o linie de bas care acompaniază ritmul deep cu care suntem deja obișnuiți, iar partea vocală este mult mai bine armonizată cu restul construcției. De asemenea, fragmentele muzicale folosite pentru a anima atmosfera sunt mult mai diverse și mai prezente, după cum se aude cel mai bine în cea de-a doua piesă, Blur. 

Înainte de această lansare, simplitatea pieselor lui Mihai Popoviciu părea un defect al lor, dar acum această simplitate este ceea ce face aceste piese frumoase. Deși sunt lente, ele sunt pline de viață și par scuturate de monotonia care bântuia producțiile sibianului. Blur este o piesă chiar neobișnuit de funky pentru raritatea sunetelor.

Sperăm ca noua energie a producătorului să nu se datoreze doar soarelui de vară, ci și noilor ambiții ale acestuia de a urca mai sus pe scara succesului. Din ce ne arată Sortable, totul pare promițător.

lansarea este disponibilă și pe juno