Dusty Kid - Argia [BOXER 083]

Dusty Kid – Argia [BOXER 083]

Dusty Kid a reușit cu această lansare să se întoarcă la rădăcinile sale, inspirându-se din mitologia specifică locurilor unde a crescut, Sardinia, pentru a aduce în planul realității un monstru. „Argia”, un paianjen mitologic despre a cărei mușcătură se spune că are puterea de a induce stări euforice intense înainte de a provoca moartea victimei prin paralizie, devine un monstru electronic de dimensiuni impresionante.

Artistul reușește să transpună în cele 16 minute ale operei călătoria halucinantă a victimei prin stări intense de extaz, pasiune și, într-un final, de armonie desăvârșită. Lansarea impresionează atât prin dimensiuni cât și prin armonia și coerența cu care diversele stări induse se succed, iar rezultatul este atât de bine închegat încât orice ascultător poate să se piardă în ea.

Nu suntem mari fani ai pieselor muzicale pentru că, în general, rostul lor se pierde între acorduri forțate, însă această piesă a intrat direct în topul preferințelor noastre. Modul cum se îmbină sunetele este mișcător și, probabil cel mai important, pe parcursul celor 16 minute nu se simte că mesajul piesei s-ar dilua cu sunete puse doar de dragul de a umple timp.

Închizi ochii, asculți „Agria” și te simți transportat pe o plajă însorită din Sardinia, iar mesajul este cât se poate de clar: „Bucurați-vă de vară!”