Redshape - Red Pack II [101dsr/present10]

Redshape – Red Pack II [101dsr/present10]

După lansarea dezamăgitorului album Square, apărut anul trecut, RedShape se găsește într-o revenire de formă, apărând pe seria exclusivistă The Green Series, alături de Steffi. Ultima mărturie a acestei noi stări productive este lansarea părții a doua a Red Pack.

Redshape se înscrie prin această lansare în categoria celor influențați de ultimul album Daft Punk, care a început să influențeze producători chiar înainte de a fi publicat. Trimiterile la munca celor doi francezi de la Daft Punk sunt numeroase, dar cele mai evidente sunt cele din numele pieselor. Astfel avem, spre exemplu, Disco Marauder și Daft Mode, dintre care ultima este absolut masivă, în toate sensurile posibile.

Red Pack II furnizează o doză serioasă de techno industrial și brut, dar de această dată este piperat cu influențe disco. Așadar, se pare că artistul cu mască roșie a găsit, într-un final, resurse suficiente pentru a relua experimentarea pe tărâmul sonic. Comparând această lansare cu Square putem spune că sunetul este o evoluție și un album cu influențe mai disco ar fi prins mai bine pentru imaginea artistului decât compilația de piese adunate pe cel din urmă.

La un moment dat am crezut că Redshape și-a epuizat rezerva de inspirație și că proiectul se va stinge încet-încet. Ultimele două lansări ne întăresc credința că va rămâne unul dintre cele mai influente proiecte pe scena dub, iar munca acestuia nu va înceta în curând.

Redshape – Red Pack II pe webshopul delsin