Tuborg Green Fest Peninsula spune NU plictiselii!

Programul muzical al celei de a IX-a ediţii a celui mai mare festival din România, Tuborg Green Fest
Peninsula, este aproape finalizat. Am anunţat deja peste 70 de concerte şi petreceri care vor avea loc la eveniment, între 25 şi 28 august, însă am mai rezervat câteva suprize publicului nostru.

Fanii muzicii electronice vor fi fericiţi să afle că în a doua zi, pe 26 august, în Freedom Music Arena vine un duo de legendă al trance-ului din Ungaria: Myon & Shane 54, care au reuşit să obţină în carieră un succes de care nici un alt DJ din ţara lor nu s-a putut apropia, să ajungă în DJ Mag Top 100 DJ.
În plus, doi dintre favoriţii peninsularilor se întorc în spatele pupitrului: Hot X şi Igor Do’Urden vor mixa în ultima zi a festivalului. Totodată, sârbii de la Nevergreen revin la Tuborg Green Fest Peninsula şi vor urca pe scena mare chiar înaintea lui Iggy Pop and the Stooges. Cele 12 formaţii care câştigă dreptul de a participa la festival prin cadrul concursului Talent Stage TuborgSound, desfăşurat pe pagina de Facebook, vor completa programul muzical al Tuborg Green Fest Peninsula 2011.

Pe lângă concerte şi petreceri, Festivalul Tuborg Green Fest Peninsula a pregătit publicului un program diversificat prin activităţi sportive, proiecţii de filme, trailere, spectacole de teatru şi improvizaţie, dansuri populare şi cursuri de dans, astfel încât plictiseala să lipsească cu desăvârşire pe malul Mureşului.

Programele sportive vor include competiţii pe echipe sau de sporturi individuale, de la fotbal, poker, stivuit de lăzi, până la moară sau şah, toate în cadrul Borsec Sport Zone. Dintre sporturile extreme am ales din nou bungee-jumping şi catapulta, iar amatorii de sporturi nautice pot merge cu caiacul pe Mureş, sub stricta supraveghere a salvamarilor. Scăldatul în râul Mureş este interzis.

Un concept binecunoscut de artă teatrală – Kulturpart – vine la Tuborg Green Fest Peninsula anul acesta şi anume zilnic, o trupă de actori a Comunităţii Creative de Teatru de Stradă din Ungaria vor prezenta spectacole, vor invita peninsularii să joace teatru, să confecţioneze măşti şi le vor dezvălui din secretele artei dramatice.

Cel mai mare festival de filme de foarte scurt metraj desfăşurat în spaţiul public, Art by Chance va veni anul acesta pentru prima dată în România, în exclusivitate la Tuborg Green Fest Peninsula. La nivel internaţional, evenimentul cuprinde 200 de oraşe şi 200.000 de ecrane, iar la cel mai mare festival din România vor veni 23 de scurt-metraje cu o durată de 30 de secunde fiecare, ele putând fi vizionate pe ledurile de lângă cele patru scene. Conceptul Art by Chance este ca trecătorii să descopere scurt metrajele, in mod natural, motiv pentru care evenimentul se desfăşoară în aeroporturi, staţii de metro, restaurante, centre comerciale sau festivaluri. Alături de Art By Chance la festival revin filmele Festivalului de Scurt Metraje Alter-Native, precum şi prima ediţie a Peninsulei Dependenţilor de Trailere – aici, cei interesaţi, vor avea parte de un maraton de 3 ore de trailere. Totodată, alături de selecţii de filme artistice care vor fi proiectate zilnic la Port.Ro Movie & Dance Tent, pe 28 august va veni, pentru prima oară în România, un film de Oscar: Susanne Bier: In a
Better World (Într-o lume mai bună), 2011, 113’ – pelicula ce a obţinut premiul Oscar în 2011 pentru Cel mai bun film străin.

Tot la această locaţie vor avea loc zilnic cursuri de dans modern şi dans popular.

La MIERT PUB, în fiecare dimineaţă se serveşte cafea, prăjitură şi narghilea, iar pentru cei care se simt încordaţi există şi posibilitatea unui masaj. Aici au loc o mulţime de alte activităţi în timpul zilei, de la poker, la concurs de fotografii, precum şi programul de umor care, în limba română, va începe vineri, 26 august şi va dura până duminică, 28 august, incluzând câte un show de stand-up comedy pe zi. Protagoniştii vor fi, în ordine cronologică: Tibi Neuronu, Radu Isac şi Sorin Pârcălab.

Nu va lipsi nici la această ediţie Zona Artei, unde peninsularii îşi vor putea face portrete sau caricaturi, tatuaje henna, se pot lăsa să fie pictaţi pe piele sau îşi pot face un masaj relaxant. Invitaţii speciali ai Tuborg Green Fest Peninsula Am lansat de curând concursul Festival Starter care dă posibilitatea unui norocos câştigător să experimenteze Tuborg Green Fest Peninsula în stil de vedetă! Alături de alti 3 prieteni, acesta va fi tratat regeşte timp de 4 zile, având acces direct la vedetele celui mai mare festival din România, va beneficia de cazare de lux şi multe alte surprize. Până în acest moment, s-au înscris peste 600 de persoane în concurs, iar tragerea la sorţi va avea loc pe 20 august! Detalii pe www.peninsula.ro şi aici .

Totodată, 109 design-uri extraordinare aşteaptă like-urile pe pagina noastră de Facebook pentru ca, la final, un design să fie pus pe tricoul oficial celei de a IX-a ediţii a celui mai mare festival din România! Câştigătorului îi revine tot profitul din vânzări.

Cea mai mare competiţie din acest an a Tuborg Green Fest Peninsula se desfăşoară pe Facebook. Aplicaţia quiz a AdAugusta poate fi accesată la http://apps.facebook.com/adaugusta/, şi presupune că jucătorii trebuie să răspundă la întrebări de cultură generală despre festival. De la începerea concursului, pe 1 august, aplicaţia a fost accesată de aproape 50.000. Premiile constau în 40 de abonamente la Tuborg Green Fest Peninsula.

Tuborg Green Fest Peninsula are loc între 25 şi 28 august 2011 la Târgu Mureş, în vecinătatea Complexului de Agrement Weekend, pe malul Mureşului. Biletele pentru Tuborg Green Fest Peninsula au fost puse în vânzare în reţeaua Eventim şi pe www.eventim.ro. Cele mai proaspete ştiri despre Festivalul Tuborg Green Fest Peninsula le puteţi obţine de pe pagina oficială a evenimentului, www.peninsula.ro, precum şi accesând pagina de Facebook (Peninsula/ Félsziget Official).

 

 

Sponsorii evenimentului sunt Tuborg, Borsec, Orange. Partenerul media principal este Rock FM.
Parteneri media speciali: Zile şi Nopţi, Jurnalul Naţional.

Artiştii care au confirmat până acum prezenţa la Tuborg Green Fest Peninsula 2011

25 aug: Guano Apes * Tankcsapda * Foreign Beggars * K’s Choice * Zdob si Zdub * Palotai vs. DJ
Vasile * Parno Graszt * R.O.A. * Magashegyi Underground * Urma * Stereo Palma * Recycle Bin *
Katapult * Kid Chriss

26 aug: Kasabian * Danko Jones * Markus Schulz * Andy C * N.O.H.A. * Sunnery James & Ryan
Marciano * Myon & Shane 54 * Belga * Intim Torna Illegál * Tündérground * Grimus * Reality
Engine * Les Elephants Bizarres * The MOOoD * Fading Circles

27 aug: Iggy & the Stooges * Nevergreen * Chase & Status and MC Rage * Nick Warren * Subscribe
* Şuie Paparude * Moby Dick * Anima Sound System * Vad Fruttik * Alvin és a mókusok * Luna
Amară * Horace Dan D * Goranga&Missile * AIM

28 aug: Within Temptation * Hammerfall * Gentleman and the Evolution * Dub FX * Tiga * Borgore
* Pokolgép * Ganxsta Zolee és a Kartel * Compact * Vunk * Guess Who * Mihai Popoviciu *
Toulouse Lautrec * Hot X * Igor Do’Urden

Despre Tuborg Green Fest

Tuborg Green Fest a făcut înconjurul Europei alături de artişti şi trupe precum Red Hot Chili
Peppers, Metallica, Linkin Park, Guano Apes, Franz Ferdinand, Cypress Hill, David Guetta,
Faithless, Kasabian sau Whitesnake. În 2010 Tuborg a organizat cel mai mare festival rock de până
acum din România – Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival, aducând în faţa fanilor
români nume precum Metallica, Rammstein, Manowar, Slayer, Anathema sau Megadeth.