Planetary Assault Systems - The Messenger [OSTGUTCD 20]

Planetary Assault Systems – The Messenger [OSTGUTCD 20]

În luna octombrie va fi lansat la Ostgut Ton următorul album de la Planetary Assault Systems intitulat The Messenger și se anunță a fi un pic diferit de ceea ce ne-a obișnuit Luke Slater până acum.

Planetary Assault Systems este proiectul care a introdus tema spațiului în muzica electronică începând cu 1993, când a apărut Planetary Funk Vol I. Deși acest proiect tratează aceiași temă muzicală ca și Jeff Mills, diferența dintre produsele celor doi producători este majoră. Pe când d-nul Mills preferă să exploreze latura mai abstractă a universului, Luke Slater se orientează mai mult spre a canaliza energia cosmică direct în mințile publicului prin sunete masive și ritmuri năucitoare.

În general, toate producțiile Planetary Assault Systems au fost pline de viață și foarte agitate, fiind un material de pus doar în nopțiile de maximă intensitate pe ringul de dans. Acest album, însă, aduce un ton de liniște neobișnuit în acest peisaj. Să fie acesta mesagerul trimis de Luke Slater să ne spună că a sosit momentul în care artistul își schimbă orizonturile muzicale?

Piese precum Railer (Further Exploration), Movement 12 și Motif, te duc cu gândul la meditație și, pentru cunoscători, lui Luke Slater nu i-a ars de meditație niciodată. Cel puțin, nu a lăsat să se vadă așa ceva.
Acestea trei te-ar putea face să pui la îndoială planurile producătorului însă să nu uităm că pe album mai sunt încă nouă piese care redau stilul caracteristic pentru PAS: dur și nemilos; iar acestea sunt cele care-ți pun zâmbetul pe buze. Dintre acestea ies cu siguranță în evidență Cold Bolster, Black Tea și Rip The Cut, ultima este și preferata noastră.

Planetary Assault Systems rămâne unul dintre cele mai constante proiecte din muzica electronică, iar această lansare introduce un plus de diversitate în paleta de sunete, dar scopul principal al proiectului va rămâne acela de a produce coloane sonore potrivite pentru lungi nopți hipnotice petrecute la viteză maximă.

link

Tracklist complet:
1.„Railer (Further Exploration)”
2.„Beauty In The Fear”
3.„Human Like Us”
4.„Bell Blocker”
5.„Wriss”
6.„Movement 12”
7.„Call From The East”
8.„Kray Squid”
9.„Rip The Cut”
10.„Motif”
11.„Cold Bolster”
12.„Black Tea”